Αυλαία στην Επίδαυρο με Οιδίποδα Τύραννο και τον Γιάννη Στάνκογλου στον ομώνυμο ρόλο

Ο ηθοποιός από τον Περισσό Γιάννης Στάνκογλου πρωταγωνιστεί στην παράσταση “Οιδίπους Τύραννος” στην Επίδαυρο

«Πέφτει» το προσεχές διήμερο, Παρασκευή και Σάββατο, η αυλαία στην Επίδαυρο, με μία παράσταση που έχει δοκιμαστεί σε φεστιβάλ ανά την Ελλάδα. Μετά από οκτώ παραστάσεις που ενθουσίασαν ή δίχασαν το κοινό, στις 25 και 26 Αυγούστου παρουσιάζεται η παράσταση «Οιδίπους Τύραννος».

Μετά τις ανοιχτές πρόβες στην Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη, που παρακολούθησαν χιλιάδες θεατές, και πραγματοποιήθηκαν με τη υποστήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, και τη θριαμβευτική πρεμιέρα στο Θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη, τα Θεατρικά Δρώμενα ΙΑΣΜΟΣ ξεκινούν την πορεία της παράστασης «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα προς το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, που θα παρουσιαστεί στις 25 & 26 Αυγούστου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

Ο Γιάννης Στάνκογλου ερμηνεύει τον ομώνυμο ρόλο και τον ρόλο της Ιοκάστης η Μαριλίτα Λαμπροπούλου. Μαζί τους ένα σύνολο σημαντικών ηθοποιών: Γιάννης Νταλιάνης, Χρήστος Μαλάκης, Σίμος Κακάλας, Γιώργος Αμούτζας, Πανάγος Ιωακείμ, Μάρκος Γέττος, Απόστολος Καμιτσάκης, Γιώργος Κορομπίλης, Αυγουστίνος Κούμουλος, Γιώργος Λόξας, Παύλος Παυλίδης. Μουσικός επί σκηνής ο Φώτης Σιώτας, ο οποίος έχει συνθέσει και τη μουσική της παράστασης.

Η μετάφραση είναι του Γιώργου Μπλάνα, τα σκηνικά του Γιάννη Κατρανίτσα, την κίνηση υπογράφει η Σοφία Πάσχου, τους φωτισμούς ο Αλέκος Γιάνναρος και ο σχεδιασμός των μασκών, που αποτελούν δομικό στοιχείο της παράστασης, είναι της Μάρθας Φωκά.