Αττική Οδός: Σήμερα κρίνεται το μέλλον του σημαντικότερου δρόμου της Αθήνας

Ένας από τους σημαντικότερους αυτοκινητοδρόμους της Ελλάδας και σίγουρα ο εμπορικότερος της Αθήνας, η Αττική Οδός, , αλλάζει σελίδα

Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα ιστορική τόσο για το ΤΑΙΠΕΔ, όσο και για την Αττική Οδό, καθώς προχωρά στο επόμενο βήμα και σημαντικότερο του διαγωνισμού παραχώρησης.

Μετά την πρόσφατη πληροφορία ότι δεν υπάρχουν ενστάσεις, οι προσφορές των επενδυτών που συμμετέχουν θα αποκαλυφθούν. Αναμένεται λοιπόν σήμερα το απόγευμα το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου να παρουσιάσει τις οικονομικές προτάσεις από τα 6 συμμετέχοντα σχήματα.

Έχουν κυκλοφορήσει πληροφορίες περί ρεκόρ προσφορών, με αριθμούς που ξεπερνούν τα 3 δισ. ευρώ. Πρέπει να περιμένουμε, ωστόσο, προκειμένου να δούμε αν αυτές οι φήμες θα επιβεβαιωθούν και εάν θα πρόκειται πραγματικά για το μεγαλύτερο διαγωνισμό στην ιστορία του Ταμείου.

Οι προσφορές που θα ανοιχτούν θα είναι από:
• ABERTIS INFRAESTRUCTURAS S.A.
• ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.
• BRISA – AUTO ESTRADAS de PORTUGAL S.A. – RUBICONE MIDCO, B.V. – INTRAKAT A.E.
• MACQUARIE ASSET MANAGEMENT MOTORWAY HOLDINGS S.ar.l. – FINCOP INFRASTRUCTURE LTD
• VINCI HIGHWAYS S.A.S. – VINCI CONCESSIONS S.A.S. – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. – MOBILITY PARTNER S.A.S.
• ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. – ΑΒΑΞ Α.Ε. – MERIDIAM EASTERN EUROPE INVESTMENTS S.A.S.

Το ΤΑΙΠΕΔ θα εκδώσει δελτίο τύπου μετά το άνοιγμα των προσφορών, ανακοινώνοντας τον προτιμητέο επενδυτή, καθώς και όλες τις άλλες προσφορές.

Σημειώστε πως η συμφωνία δεν αφορά μόνο στην παραχώρηση, αλλά και σε μία πλειάδα έργων βελτίωσης και επέκταση του αυτοκινητοδρόμου η διελεύσεις οχημάτων του οποίου, ξεπερνάνε τις 250.000 καθημερινά!