e-neaionia

Αττική οδός και ΤΡΕΝΟΣΕ θα δώσουν αποζημιώσεις – Τι θα κάνει ο ΔΕΔΔΗΕ;

Αποζημιώσεις 2.000 ευρώ για κάθε εγκλωβισμένο αυτοκίνητο, θα δώσει η Αττική Όδος, μετά από αίτημα του Πρωθυπουργού, ο οποίος επικοινώνησε με τη διοίκηση της παραχωρησιούχου εταιρείας. Παρόμοια λογική ακολουθείται και με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ που θα αποζημιώσει επιβάτες δρομολογίων για την ταλαιπωρία που υπέστησαν λόγω της κακοκαιρίας Ελπίδα, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υποδομών.

Δυστυχώς, καμία παρόμοια εξαγγελία δεν υπάρχει για τα χιλιάδες νοικοκυριά που παραμένουν χωρίς ρεύμα μέχρι και 24 ώρες σε συνθήκες πολικού ψύχους στο Λεκανοπέδιο. Εκεί οι ευθύνες επιμερίζονται στις υπηρεσίες που απέτυχαν να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους (Περιφέρεια Αττικής, Πολιτική Προστασία, Υπηρεσίες Δήμων) και στη ΔΕΗ ή τον ΔΕΔΔΗΕ που όφειλε να προνοήσει για συνεργεία άμεσης αποκατάστασης των βλαβών.

Παράταση αργίας και αύριο στην Αττική

Την παράταση της αργίας για αύριο σε Αττική, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Κρήτη ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

Όπως είπε, όλο το βράδυ, με συνεχείς προσπάθειες όλων των δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας, της αστυνομίας, των ενόπλων δυνάμεων, της Πυροσβεστικής και των εθελοντών απεγκλωβίστηκαν περίπου 3.500 πολίτες και περίπου 1.800 αυτοκίνητα. Προσέθεσε πως, σε όλη τη διάρκεια της νύχτας, πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής, του Στρατού, της Αστυνομίας μοίραζαν κουβέρτες, νερό και τρόφιμα και έγινε κάθε προσπάθεια να αντιμετωπιστούν όλες οι ανάγκες των ανθρώπων που βρέθηκαν σε μία τόσο δυσχερή θέση, κυρίως σε ιατρική φροντίδα αλλά και φιλοξενία σε νοσοκομεία.

«Ήταν μία πολύ δύσκολη νύχτα αντιμετωπίσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις», υπογράμμισε ο Υπουργός, ενώ επανέλαβε «την απολογία της Πολιτείας» για την ταλαιπωρία τόσων πολιτών. «Η συγγνώμη της Πολιτείας δεν είναι και δεν πρέπει να είναι ποτέ προσχηματική», ανέφερε χαρακτηριστικά.