Αττική: Νέες εστίες φωτιάς σε Γραμματικό, Βάρη, Βούλα, Κορωπί από κεραυνούς

Συνεχίζεται η μάχη με τις αναζωπυρώσεις στα πύρινα μέτωπα, ενώ σε αυξημένη ετοιμότητα και σήμερα Σάββατο 26/8 λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου για πυρκαγιές που προβλέπεται για τέσσερις περιοχές. 

Καταιγίδες σημειώνονται στην Αττική κυρίως στα νότια συνοδευόμενες από έντονη κεραυνόπτωση που προκάλεσε έξι νέες εστίες σε δασικές περιοχές σε διάσπαρτα σημεία σε Βάρη, ΒούλαΚορωπί και σε δύσβατη περιοχή στην περιοχή του Βαρνάβα.

Οι πυρκαγιές τέθηκαν υπό έλεγχο από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και πιθανολογείται ότι προκλήθηκαν λόγω της έντονης κεραυνικής δραστηριότητας που εκδηλώθηκε στην περιοχή. Στα σημεία επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα.

Αττική: Νέες εστίες φωτιάς σε Γραμματικό, Βάρη, Βούλα, Κορωπί από κεραυνούς

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρωί του Σαββάτου, πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή του Γραμματικού στο Μαραθώνα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά ξεκίνησε πιθανότατα από κεραυνό καθώς στην περιοχή παρατηρείται έντονη κεραυνική δραστηριότητα. Στο σημείο επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ παρέχουν συνδρομή από αέρος 2 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο ήταν πάρα πολλοί οι κεραυνοί και μάλιστα σε μικρό χρονικό διάστημα. Έπεσαν πάνω από 270 κεραυνοί μέσα σε μία ώρα. Όπως είπε υπάρχει ένα ψυχρό σύστημα πάνω από τη χώρα που δεν αποκλείεται να δώσει καταιγίδες προς το μεσημέρι και μέχρι το απόγευμα περισσότερο στην Πελοπόννησο, Ήπειρο και Δυτική Στερεά.

Η κατάσταση στα μέτωπα των πυρκαγιών

Συνεχίζεται η μάχη με τις αναζωπυρώσεις στα πύρινα μέτωπα σε Πάρνηθα, Έβρο και Βοιωτία. Η εικόνα όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική είναι καλύτερη και σημαντικά βελτιωμένη με το πιο ενεργό μέτωπο να εντοπίζεται τώρα στην ευρύτερη περιοχή της Λεπτοκαρυάς Έβρου.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής όλο το βράδυ έδιναν μάχη προκειμένου να ανακόψουν τυχόν αναζωπυρώσεις σε όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών που έχουν εκδηλωθεί.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην Πάρνηθα υπάρχουν ενεργές διάσπαρτες εστίες στη νοτιοδυτική της πλευρά, στο Φρούριο της Φυλής. Συνολικά επιχειρούν 260 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 77 οχήματα, και από αέρος 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Τα εναέρια μέσα αναμένεται να ενισχυθούν με άλλα 4 αεροσκάφη.