Ασυνήθιστος καιρός για Ιούνιο – Έρχονται καταιγίδες, χαλάζι και έντονα ηλεκτρικά φορτία

Ένα διαφορετικό “καλοκαίρι” φαίνεται πως έχει σηματοδοτήσει ο καιρός για τον φετινό Ιούνιο. Κατά τις προγνώσεις μάλιστα, από αύριο τα φαινόμενα θα γίνουν ακόμη πιο έντονα σε όλη την Ελλάδα και ο καιρός θα θυμίζει έντονα Νοέμβρη και όχι αρχή καλοκαιριού. Αιτία είναι ένα κύμα κακοκαιρίας από την Ιταλία, που θα μας επηρεάσει μέχρι την Κυριακή.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη το βαρομετρικό χαμηλό κινείται προς τα ανατολικά και είναι ασυνήθιστο για την εποχή. Πρόκειται για ένα βαρομετρικό που συναντάμε τον Οκτώβριο-Νοέμβριο, το οποίο φέρνει βροχές και καταιγίδες από αύριο και κυρίως την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο.

Ο Κ. Μαρουσάκης υποστήριξε ότι ο Ιούνιος αναμένεται να συνεχίσει βροχερός, όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ενώ υπάρχει ενδεχόμενο να σημειωθούν βροχές και το πρώτο 15νθήμερο του Ιουλίου.

Το Meteo, για αύριο, Πέμπτη πάντως, προβλέπει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες στα δυτικά και τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές το πρωί στο Ιόνιο και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες καταιγίδες στα ηπειρωτικά, μέτριοι άνεμοι στο Ιόνιο και στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο, θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά.

Ο καιρός στην Αθήνα
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.