Αρτέμιδα: Σε μαφιόζικο ξεκαθάρισμα λογαριασμών αποδίδεται το μακελειό

Επικρατέστερο σενάριο το ξεκαθάρισμα λογαριασμών για το μακελειό που έλαβε χώρα χθες το απόγευμα στην Αρτέμιδα, με αποτέλεσμα να πέσουν νεκροί έξι αλλοδαποί, τουρκικής καταγωγής.

Το μαφιόζικο ξεκαθάρισμα λογαριασμών κατέληξε σε αιματηρή συμπλοκή, με τους εκτελεστές να «γαζώνουν» τα θύματά τους με δεκάδες σφαίρες, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν με αυτοκίνητο.

Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών σε λιμάνια και σε αεροδρόμια της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα θύματα είναι 6 Τούρκοι υπήκοοι κουρδικής καταγωγής που έφεραν γαλλικές ταυτότητες.

Ενέδρα θανάτου
Το μακελειό συνέβη περίπου στις 18:30 τη Δευτέρα, στην οδό Ακροπόλεως, ένα μικρό δρομάκι που καταλήγει σε κεντρικό. Σε ένα σκουρόχρωμο αυτοκίνητο μάρκας Ford επέβαιναν οι έξι αλλοδαποί, τους οποίους περίμεναν -σύμφωνα με πληροφορίες- οι δράστες έχοντας στήσει ενέδρα. Μόλις έφτασε το ΙΧ στο σημείο, οι δολοφόνοι πυροβόλησαν κατά ριπάς, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., φαίνεται ότι οι δράστες αφαίρεσαν αντικείμενα από το ΙΧ των θυμάτων, ενώ τα θύματα πιθανόν δεν οπλοφορούσαν.

Οι δράστες έριξαν με πιστόλι των 9 χιλιοστών, όπως προκύπτει από τους κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο. Τα 5 από τα θύματα βρέθηκαν νεκρά στο αυτοκίνητο, ενώ ο οδηγός εντοπίστηκε έξω από αυτό, πεσμένος μπρούμυτα και βουτηγμένος στο αίμα.