Αρσάκειο: Να αποβληθούν οι νταήδες από το σχολείο ζητά ο Σύλλογος Γονέων

Να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον οι “νταήδες” ζήτησε ο Σύλλογος γονέων από τη διοίκηση στο Αρσάκειο.

Οι έξι εμπλεκόμενοι μαθητές και οι γονείς τους βρέθηκαν από το πρωί της Τρίτης ενώπιον του Συλλόγου Διδασκόντων του Αρσακείου για την υπόθεση του άγριου bullying με πετονιά σε βάρος 15χρονου μαθητή του σχολείου.

Αφού ολοκληρωθεί σήμερα Τετάρτη η εξέταση των 6 ατόμων, θα κληθεί να μιλήσει ο 15χρονος για τα όσα συνέβησαν και αφού ολοκληρωθεί κι αυτή η διαδικασία θα αποφανθούν ο Σύλλογος των Διδασκόντων μαζί με την Διευθύντρια και την νομική σύμβουλο ποιο θα είναι το μέλλον για αυτά τα έξι παιδιά.

Η οικογένεια του 15χρονου είναι αποφασισμένη τα πάει την υπόθεση στα άκρα, ενώ στην αρχή είχε σκοπό να πάρει το παιδί της και να αλλάξει περιβάλλον.

Η ιατροδικαστική εξέταση στην οποία υπεβλήθη το παιδί έδειξε πως είναι τόσο σοβαρά τα πράγματα που προσανατολίζονται μέσω του δικηγόρου τους να καταθέσουν μήνυση για απόπειρα ανθρωποκτονίας και έκθεση ανήλικου σε κίνδυνο κατά του Αρσάκειου.

Το παιδί επέστρεψε στο σχολείο, ωστόσο δέχεται ακόμα λεκτική βία. Οι γονείς του 15χρονου έχουν στο πλευρό τους τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, προκειμένου να αποπεμφθούν τα παιδιά αυτά από το σχολείο.

Εάν δεν γίνει αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες η οικογένεια σκέφτεται να υποβληθούν ασφαλιστικά μέτρα, στα παιδιά που έκαναν bullying στον 15χρονο, και να μην τον πλησιάζουν.

Υπάρχει ιστορικό στο Αρσάκειο

Όπως εκτιμούν οι αρμόδιες Αρχές που λαμβάνουν υπ’ όψιν τις καταγγελίες παιδιών και γονέων που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, το συμβάν με τον 15χρονο το πρωί της Παρασκευής (31/3) δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μεμονωμένο, αφού φαίνεται να υπάρχει ιστορικό πίσω από αυτό, ακόμα και με μαθητές που έπεσαν θύματα σχολικού εκφοβισμού, όχι μόνο πρόσφατα, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια και τώρα έχουν αποφοιτήσει.

Γι’ αυτό τον λόγο οι Αρχές αναμένεται να συγκεντρώσουν «ιστορικό» περιστατικών στο Αρσάκειο, ενώ την ίδια ώρα δεν φαντάζει απίθανο να ζητηθεί ακόμη και από την αρμόδια ανακρίτρια προκαταρκτική έρευνα, την οποία θα αναλάβει η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων.