Αρσάκειο: Ασφαλιστικά μέτρα για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο μετά το άγριο bullying

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας μιλά ο δικηγόρος της οικογένειας του 15χρονου μαθητή που έπεσε θύμα άγριου bullying στο Αρσάκειο του Ψυχικού από συμμαθητές του, που του έδεσαν πετονιά στο λαιμό. Η οικογένεια του μαθητή κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία εκδικάζονται αύριο 3 Μαΐου κατά του Αρσακείου.

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για το ακραίο φαινόμενο σχολικού εκφοβισμού ενός μαθητή Λυκείου ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου της Αθήνας. Ο 15χρονος είχε πέσει θύμα επίθεσης από συμμαθητές του, έξι στον αριθμό, οι οποίοι του πέρασαν μια πετονιά στον λαιμό και δεν σταμάτησαν παρά μόνο στη θέα ενός καθηγητή τους. Ο δικηγόρος της οικογένειας, Σπύρος Δημητρίου είπε ότι βάσει του ιατροδικαστή που όρισε ως πραγματογνώμονα η οικογένεια, συνίσταται απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς τα κλινικά στοιχεία και η βιβλιογραφία που παραθέτει από αντίστοιχες περιπτώσεις μπορεί να επιφέρει τον θάνατο.

Οπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρίου μιλώντας στον Alpha «σύμφωνα με τη γνωμάτευση του τεχνικού συμβούλου ιατροδικαστή που ορίσαμε, κ. Ανδρέου και σύμφωνα με τη βιβλιογραφία που παραθέτει, αντίστοιχα περιστατικά έχουν χαρακτηριστεί ως απόπειρες ανθρωποκτονίας. Ο θάνατος δεν επήλθε γιατί επενέβη καθηγητής».

Αρσάκειο: Ασφαλιστικά μέτρα κατέθεσε η οικογένεια του 15χρονου που έπεσε θύμα bullying
Σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου, έχει παρέλθει ένας μήνας από το συμβάν και δεν έχει επιβληθεί καμία κύρωση στους μαθητές, αντίθετα, παραμένουν στην ίδια τάξη με το θύμα. «Γράφτηκε ότι περνούν στη φάση της αποβολής των μαθητών.

Πέρασε ένας μήνας, θα κατατεθεί νέα μήνυση για απόπειρα ανθρωποκτονίας» είπε ο κ. Δημητρίου δίνοντας νέα διάσταση στο φαινόμενο ακραίου σχολικού εκφοβισμού και πρόσθεσε: «Αναμέναμε ότι θα τηρούσε μια ήπια στάση το σχολείο και για τον μαθητή-θύμα να έχει πιο ομαλή προσαρμογή μετά το συμβάν και για το σχολείο γενικότερα, αλλά διαπιστώσαμε ότι δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο. Το σχολείο δεν ήρθε ποτέ σε επαφή με την οικογένεια ή τον νομικό της εκπρόσωπο.

Οταν γύρισαν τα παιδιά από τις διακοπές (σ.σ.: του Πάσχα) διαπιστώσαμε ότι ακόμα βρίσκονται στην τάξη οι έξι ανήλικοι που κακοποιήσαν το παιδί. Ηρθα σε επαφή με την β’βάθμια διεύθυνση εκπαίδευσης, και ζήτησα απλά μέτρα. Να μην προαυλίζονται μαζί, να μην έρχονται σε επαφή. Θα περίμενα έστω να αλλάξουν τμήμα… Δεν θα το αφήσω γιατί φαίνεται ότι επιχειρείται να εξωθηθεί από το σχολείο το θύμα και όχι οι θήτες. Με τους γονείς δεν επικοινώνησε ποτέ το σχολείο» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρίου.

Αρσάκειο: Ζητάμε από τη Δικαιοσύνη να παρέμβει
Ο κ. Δημητρίου είπε ότι «ζητάμε η Δικαιοσύνη να επιβάλλει μέσω δικαστικής απόφασης, ή την απομάκρυνση των έξι από το κτήριο ή από το τμήμα ή να κάνουν τηλεκπαίδευση οι έξι, επίσης να μην προαυλίζονται μαζί, κι όποιο άλλο μέτρο κρίνει ο δικαστής που θα εκδικάσει την υπόθεση ότι θα χρειαστεί να επιβάλει.

Παράλληλα ο κ. Δημητρίου αποκάλυψε ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση συνεννόησης από το σχολείο. «Πήγε ο πατέρας την περασμένη Δευτέρα και του είπαν ότι είναι απόρρητες οι αποφάσεις που λαμβάνονται… Πλέον, εφόσον ακολουθηθεί η νομική οδός, ξ τυχόν μη εφαρμογή των μέτρων συνιστά αυτόφωρη διαδικασία για τους υπεύθυνους.

Η προανάκριση θα συνεχιστεί γιατί σκοπεύω να καταθέσω μήνυση και θα προσθέσω και την έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και την παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Η ποινική διαδικασία δεν προχώρησε γιατί δεν υπάρχει αυτόφωρο δικαστήριο ανηλίκων» υπογράμμισε κλείνοντας ο κ. Δημητρίου.

Πηγή: iefimerida.gr