Απεργίες για το δυστύχημα στα Τέμπη: Πώς θα κινηθούν αύριο Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ

Το δυστύχημα στα Τέμπη και οι διαμαρτυρίες που έχει πυροδοτήσει σε όλη τη χώρα είναι ο λόγος της αυριανής απεργίας.

Αντιδράσεις για το δυστύχημα στα Τέμπη: Μαυροντυμένοι γονείς στη Νέα Ιωνία: Σιωπή και διαμαρτυρία για την κακιά τη (χ)ώρα

Στην απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 8 Μαρτίου, θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ, όπως ανακοίνωσαν τα έξι σωματεία τους. Τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, Τραμ, Ηλεκτρικός) θα λειτουργήσουν από τις 11:00 μέχρι τις 17:00 προκειμένου να διευκολυνθούν οι διαδηλωτές να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Ειδικότερα σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ:

«Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ., βαθιά συγκλονισμένοι από τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, απαιτώντας να αποδοθούν πραγματικές ευθύνες όσο ψηλά και εάν βρίσκονται, για να μην περάσει το έγκλημα των Τεμπών στη λήθη και για να ανατραπεί η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, που βάζει την προστασία της ανθρώπινης ζωής στο ζύγι του κόστους”.

Επίσης, στην αυριανή απεργία χειρόφρενο τραβούν και τα λεωφορεία και και τα τρόλεϊ ενώ ακινητοποιημένες θα παραμείνουν και οι αμαξοστοιχίες του ΟΣΕ και του προαστιακού.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν, επίσης, οι εργαζόμενοι στην Υγεία, την Παιδεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις εφορίες, τις πολεοδομίες και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Κοινό αίτημα η λήψη μέτρων ασφαλείας στους χώρους εργασίας και η απόδοση ευθυνών σε όλα επίπεδα για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα.