Απελπισία στη Θεσσαλία – Ξεχειλίζει ο Σπερχειός – Εφιαλτική νύχτα με εγκλωβισμούς ανθρώπων

Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση στον Βόλο λόγω της κακοκαιρίας Elias, ενώ εκκενώνονται τα χωριά Σοφιάδα Δομοκού και Πετρίλια Αργιθέας, ο Αμπελώνας Παλαμά, καθώς και οι περιοχές Αχίλλειο, Αρμένι, Νίκη, Κάμπος, Ανωχώρι, Κατωχώρι, Βασιλή, Υπέρεια, Μικρό Ευύδριο, Μεγάλο Ευύδριο, Πυργάκια, Πολυνέρι, Σταυρός στη Λάρισα.

Επίσης, μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης δόθηκε εντολή να εκκενωθούν οι περιοχές Λευκή, Ορφανά, Φύλλο και Αστρίτσα ενώ λίγο αργότερα έκλεισε η παλιά εθνική οδός Λάρισας – Βόλου.

Έτοιμος να ξεχειλίσει είναι ο Σπερχειός ποταμός κάτι που έχει σημάνει συναγερμό στις τοπικές Αρχές της Λαμίας, Δήμο και Περιφέρεια, που εξέτασαν το ενδεχόμενο εκκένωσης του χωριού Κόμμα.

Νωρίτερα, το απόγευμα της Τετάρτης, είχε εκκενωθεί το χωριό Σωτήριο του Δήμου Κιλελέρ.

Αγωνία υπάρχει για τις ήδη πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία Daniel

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την κακοκαιρία Elias, για την Πέμπτη 28/9 αναμένονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), τη Φθιώτιδα, τη Φωκίδα και τη Βοιωτία (κυρίως τη δυτική και βόρεια). Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Μεγάλα προβλήματα αντιμετώπισε την Τετάρτη και η πολύπαθη βόρεια Εύβοια, η οποία ακόμα δεν έχει προλάβει να συνέλθει από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Ποτάμια φούσκωσαν, σπίτια πλημμύρισαν και χωριά αποκλείστηκαν στην Εύβοια με τις εικόνες από τη Λίμνη Ευβοίας, όπου ο όγκος της λάσπης που έχει κατέβει από τα βουνά έφτασε μέχρι τη θάλασσα, να δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής.

Λίγο πριν τις 19:00 το απόγευμα της Τετάρτης, οι κάτοικοι του Βόλου ειδοποιήθηκαν από το 112 ότι ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή, λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια, ενώ ο Κραυσίδωνας έσπασε ξανά. Ενδεικτικό της ανησυχίας που υπάρχει στην περιοχή είναι ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη και την Παρασκευή.