Απίθανη συμμορία στη Νέα Ιωνία έστηνε απάτες μέσω social media

Μία απίθανη συμμορία πιάστηκε στο δόκανο των αρχών στη Νέα Ιωνία και η δράση της έλαβε τέλος, αφού όμως είχε ήδη εξαπατήσει 12 ανθρώπους αποκομίζοντας παράνομο όφελος.

Πρόκειται για ένα ζευγάρι και τον συνεργό τους που διέπρατταν απάτες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών που πωλούσαν προσωπικά τους αντικείμενα μέσω ιστοσελίδων και social media.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία που σχημάτισε το Τμήμα Ασφαλείας Νέας Ιωνίας το ζευγάρι των απατεώνων και ο συνεργός τους επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με άτομα που πωλούσαν κινητά τηλέφωνα και αυτοκίνητα σε ιστοσελίδες αγοραπωλησίας και μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τους έπειθαν ότι προτίθενται να τα αγοράσουν.

Πως δρούσαν οι απατεώνες που πιάστηκαν στη Νέα Ιωνία

Όταν η σπείρα συναντούσε από κοντά τα θύματά της, προφασιζόταν ότι δεν έχει μετρητά και τους έπειθε να γίνει η συναλλαγή με ηλεκτρονική πίστωση του ποσού. Μάλιστα επιδείκνυαν ηλεκτρονικές αποδείξεις για την δήθεν καταβολή του ποσού που είχαν συμφωνήσει. Ωστόσο, ακύρωναν τις συναλλαγές πριν πιστωθούν τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των θυμάτων τους.

Σε βάρος των τριών δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για απάτες κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα. Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί 12 περιπτώσεις απάτης.

enikos.gr