e-neaionia.gr Tο Ψηφιακό στέκι της πόλης

Αντιφασιστική συναυλία στο Ηράκλειο Αττικής – Κινητοποίηση στις 15 Ιουνίου

Αντιφασιστική συναυλία θα γίνει την Παρασκευή 10 Ιουνίου στο Ηράκλειο Αττικής, στα πλαίσια της κοινωνικής αφύπνισης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, που ξεκινά στο Εφετείο Αθηνών

Συνεχίζονται οι διεργασίες για τη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο Αθηνών στις 15 Ιουνίου, όπου θα ξεκινήσει η δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό.

Ήδη χθες δόθηκε στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, συνέντευξη τύπου για τη δίκη της Χρυσής Αυγής και το απεργιακό αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 15 Ιούνη 2022.

Αντιφασιστική Συναυλία στο Ηράκλειο Αττικής

Την Παρασκευή 10 Ιουνίου στις 7.00 μμ στην πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τα συγκροτήματα: The Workers Duddetes, Σάτυροι, Bambule

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: «Στις 15 Ιούνη ξεκινά στο Εφετείο η δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό. Είναι μια μάχη που αφορά όλον τον κόσμο που ξεσηκώθηκε για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση και πλημμύρισε τη Λ. Αλεξάνδρας έξω από το Εφετείο τον Οκτώβρη του 2020.

Δεν χωράει κανένας εφησυχασμός! Οι συμμορίες των νεοναζί επιχειρούν να εμφανιστούν ξανά με τάγματα εφόδου, όπως δείχνουν οι πρόσφατες φασιστικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών στα Πατήσια, τα Πετράλωνα, τον Κόκκινο Μύλο.

Δεν θα αφήσουμε περιθώρια να υπονομευτεί η ιστορική επιτυχία της πρωτόδικης απόφασης καταδίκης και φυλάκισης του σκληρού πυρήνα των νεοναζί. Αντίθετα, διεκδικούμε να αυξηθούν οι ποινές για όσους έχει ασκηθεί έφεση από τον Εισαγγελέα.

Στις 15 Ιούνη συμμετέχουμε και στηρίζουμε την κινητοποίηση στο Εφετείο, με προσυγκέντρωση 8 το πρωί στο Μετρό Αμπελοκήπων. Ποτέ ξανά φασισμός!

Σημειώνεται ότι για να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εργαζόμενων στις 15 Ιούνη, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καλεί σε 3ωρη στάση εργασίας από τις 8πμ-11πμ και η ΑΔΕΔΥ απο τις 7πμ-11πμ.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ για την κινητοποίηση

Με μια ιστορική απόφασή της η ελληνική δικαιοσύνη έκρινε στις 7 του Οκτώβρη του 2020 τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση και καταδίκασε γι’ αυτό 7 κορυφαία στελέχη της, σε πολύχρονη φυλάκιση, και συνολικά 15 από τους 17 κατηγορούμενους.

Στις 15 Ιουνίου ξεκινά στο Εφετείο η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης σε δεύτερο βαθμό. Είναι μια δίκη που αφορά το εργατικό και δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα, τη νεολαία κι όλους τους δημοκρατικούς πολίτες. Γι’ αυτό και δεν χωράει κανένας εφησυχασμός.

 Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, όλα αυτά τα χρόνια, έδωσε αγώνες μαζί με δεκάδες άλλα σωματεία του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα για να οδηγηθούν οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής στο δικαστήριο και στη φυλακή.

Η παρουσία μας στο Εφετείο στις 15 Ιουνίου στις 9 το πρωί είναι επιβεβλημένη, για να μην αφήσουμε κανένα περιθώριο να υπονομευθεί η πρωτόδικη απόφαση που οδήγησε τους νεοναζί στη φυλακή.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν στη συγκέντρωση που θα γίνει στο Εφετείο στις 15 Ιουνίου, στις 9 το πρωί, κηρύσσει 4ωρη στάση εργασίας από τις 7.00 ως τις 11.00 στο Λεκανοπέδιο, για όλο το δημόσιο.

Ο αγώνας μας ενάντια στο φασισμό, τον ναζισμό, τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία ήταν, είναι και θα είναι ανυποχώρητος.