Αντιπολεμικές συγκεντρώσεις σε Ηράκλειο και Νέα Ιωνία με συνθήματα κατά του φασισμού

Μεγάλες αντιπολεμικές συγκεντρώσεις έγιναν σε Νέα Ιωνία και Ηράκλειο, ενάντια στο μακελειό στη Γάζα και στην εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο το απόγευμα της Τετάρτης 1η Νοεμβρίου από μαζικούς φορείς της Βορειοδυτικής Αθήνας.

Παράλληλα, οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα και έστειλαν μήνυμα στους νεοφασίστες ότι στο Ηράκλειο της Ηλέκτρας Αποστόλου και τη Νέα Ιωνία του μπλόκου της Καλογρέζας, δεν έχουν τόπο να σταθούν.

Τα σωματεία και οι φορείς της περιοχής κάλεσαν τον λαό και τη νεολαία να εντείνουν τον αγώνα τους και να επαγρυπνούν ενάντια στο “αυγό του φιδιού”. Αίτημα επίσης είναι να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στη δολοφονία του Παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ και τους συμμάχους του.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, ενώ παραβρέθηκαν οι βουλευτές του κόμματος Αφροδίτη ΚτενάΔιαμάντω Μανωλάκου και Μαρία Κομνηνάκα

Συνθήματα κατά του φασισμού

«Η Ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη Λευτεριά»«Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί» ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν.

Επίσης, οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα κατά του φασισμού όπως «είστε η σαπίλα όλου του ντουνιά μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά» και «ούτε στο Ηράκλειο, ούτε πουθενά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά»

Όταν η μεγάλη πορεία έφτασε στο μνημείο της κομμουνίστριας Ηλέκτρας Αποστόλου στο Νέο Ηράκλειο ο Πέτρος Αλέπης, μέλος του ΔΣ της  Ένωσης Γονέων και αντιπρόεδρος του 10ου δημοτικού σχολείο Νέας Ιωνίας τόνισε πως, «από δω λέμε στους φασίστες ότι στο Νέο Ηράκλειο της Ηλέκτρας Αποστόλου και τη Νέα Ιωνία του μπλόκου της Καλογρέζας δεν έχουν τόπο να σταθούν.