Αντίσταση στα Βόρεια: Πολιτικός φορέας “συστήνεται” με εκδήλωση στη Νέα Ιωνία

Νέος πολιτικός φορέας με την ονομασία “Αντίσταση στα Βόρειαοργανώνει την παρθενική του ανοιχτή εκδήλωση στη Νέα Ιωνία. Το ραντεβού δίνεται για το Σάββατο 2 Μάρτη, ώρα 12:30 το μεσημέρι στο Καφενείο «ο Μπούρχας», Ελ. Βενιζέλου 61, Νέα Ιωνία.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Το νέο πολιτικό μας σχήμα κάνει τα πρώτα του βήματα στις γειτονιές μας, σε Νέα Ιωνία, Νέο Ηράκλειο, Νέα Φιλαδέλφεια και Γαλάτσι!

Η ακρίβεια εξανεμίζει το λαϊκό εισόδημα! Οι συνεχείς ανατιμήσεις, τα πανάκριβα προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ, οι φουσκωμένοι λογαριασμοί ρεύματος, οι χαμηλοί μισθοί και η ανεργία κάνουν τη ζωή μας αβίωτη. Οι πλειστηριασμοί απειλούν και παίρνουν τα σπίτια μας, τους κόπους μιας ζωής. Δεν επαιτούμε! Παλεύουμε για ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα!

Οι μαθητές και οι φοιτητές παλεύουν για δημόσια και δωρεάν παιδεία! Είναι χρέος όλων μας να στηρίξουμε τις κινητοποιήσεις αυτές, κόντρα στην κυβερνητική καταστολή και τρομοκρατία. Γιατί το δικαίωμα στις σπουδές χωρίς ταξικούς φραγμούς αφορά όλο το λαό!

Κάτω τα χέρια από το Κέντρο Υγείας της Νέας Ιωνίας! Ήδη έδιωξαν το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ, στέλνοντάς το στην Αγία Παρασκευή. Τώρα το ίδιο το Κέντρο Υγείας απειλείται με κλείσιμο! Παλεύουμε για πλήρη και δωρεάν περίθαλψη για όλους! Να επιστρέψει το φαρμακείο και να στελεχωθεί πλήρως το Κέντρο Υγείας!

Αυτά είναι μερικά από τα ζητήματα που έχουμε αναδείξει με τη μέχρι τώρα δράση μας στη γειτονιά. Είμαστε άνθρωποι μέσα στους λαϊκούς αγώνες, εργαζόμενοι, νέοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, που θέλουμε να ενισχύσουμε τους αγώνες για τα καθημερινά προβλήματα που βάζει στο λαό η πολιτική του συστήματος. Στις γειτονιές μας θέλουμε να δώσουμε ώθηση σε αυτή τη πάλη!

Συγκροτούμε ένα πολιτικό σχήμα αγωνιζόμενο, ανοιχτό στο λαό και τη συμμετοχή του που θα παίρνει πρωτοβουλίες αγώνα στη γειτονιά! Στα άμεσα λαϊκά και τοπικά προβλήματα, όσο και στα γενικά πολιτικά ζητήματα. Χώρο συζήτησης και οργάνωσης της πάλης μας. Παλεύουμε για τη δημιουργία εστιών αντίστασης στις γειτονιές μας. Για λαϊκή οργάνωση και πρωτοβουλίες για κινητοποιήσεις πάνω στα εργατικές-λαϊκές διεκδικήσεις! Κόντρα στη λογική της διαχείρισης από κοινού με το σύστημα και τους τοπικούς του παράγοντες και μηχανισμούς. Ενάντια στις αυταπάτες ότι οι εκλογές αλλάζουν τα πράγματα προς το καλύτερο.

Η οργή που μας γεμίζουν οι αυξημένοι λογαριασμοί, οι μισθοί – ψίχουλα, η ανεργία, η υποτίμηση της ζωής μας, να γίνει δύναμη αγώνα! Μόνο με τη δική μας οργάνωση, με ΔΡΑΣΗ, με ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ των δικαιωμάτων μας θα δούμε καλύτερες μέρες! Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από κανέναν σωτήρα, παρά μόνο να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

Σας καλούμε να γνωριστούμε, να βρεθούμε στο δρόμους των γειτονιών μας, να παλέψουμε από κοινού! Θα μας βρείτε στις κεντρικές πλατείες και δρόμους, έξω από τους σταθμούς του ΗΣΑΠ, στις λαϊκές αγορές, στους μικρούς και μεγάλους αγώνες της γειτονιάς.

Και διαδικτυακά:

antistasistavoreia.blogspot.com

antistasistavoreia@gmail.com

Αντίσταση στα Βόρεια

antistasi_sta_voreia