e-neaionia

Ανοιξιάτικη συνταγή: Σουβλάκι κοτόπουλου με αγκινάρες

Η Άνοιξη έχει τα δικά της υλικά, όπως οι αγκινάρες, και τα αξιοποιούμε με μία ιδιαίτερα νόστιμη συνταγή

Υλικά

  • 500γρ. φιλέτο κοτόπουλου
  • 4 μεγάλες αγκινάρες
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού χαρίσσα
  • 4 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκο κόλιανδρο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αραβικά πιτάκια για σερβίρισμα

Παρασκευή

Κόβετε το φιλέτο κοτόπουλου σε κύβους 2,5 εκατοστών. Ανακατεύετε τη χαρίσσα με το γιαούρτι και το σκόρδο και μαρινάρετε το κοτόπουλο για 20-30 λεπτά.

Στο μεσοδιάστημα:

Καθαρίζετε τις αγκινάρες, τις κόβετε στα τέσσερα και τις περνάτε με χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Περνάτε εναλλάξ το κοτόπουλο και τις φέτες αγκινάρας σε καλαμάκια για σουβλάκια.

Πριν το ψήσιμο

Χτυπάτε στο γουδί το ψωμί και προσθέτετε τον κόλιανδρο και ελαιόλαδο. Αλείφετε τις αγκινάρες με το μίγμα. Ψήνετε τα σουβλάκια για 15-20 λεπτά περίπου στο γκριλ του φούρνου μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε ιδανικά με αραβικά πιτάκια.