“Ανερχόμενη δύναμη” θεωρούν στο ΠΑΣΟΚ το αποτέλεσμα των εκλογών για το κίνημα

Ικανοποίηση επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μετά τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα σ΄όλη την Επικράτεια, καθώς όπως τόνισαν στελέχη του κόμματος πριν από λίγο συζητώντας με τους δημοσιογράφους στη Χαρ. Τρικούπη, «επιβεβαιώνεται μια σημαντική αυξητική τάση του κόμματος σε πολλές περιφέρειες όπως φαίνεται στον εκλογικό χάρτη που αποδεικνύει την αρχική εκτίμηση ότι δεν είναι ευκαιριακή η ψήφος στις προηγούμενες εκλογές».

Επισήμαναν ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εμφανίζεται να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στα Δωδεκάνησα, στη Χαλκιδική, την Αργολίδα, την Αρκαδία και στο Ηράκλειο ενώ στο Ρέθυμνο, όπου επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, η εκλογική δύναμη του ΠΑΣΟΚ αυξήθηκε κατά 9% σε σχέση με τον Μάιο γεγονός που το καθιστά συνολικά δεύτερο κόμμα στην Κρήτη.

Επίσης το ΠΑΣΟΚ, όπως σημείωσαν, πέρασε δεύτερο στην Ηλεία ενώ διατηρεί τη δεύτερη θέση από τον Μάιο, στο Κιλκίς, τη Δράμα, το Λασίθι, τη Λακωνία και τη Χίο. Στις περιφέρειες της Αττικής παρατηρούν αυξομειώσεις ανάμεσα στον Βόρειο Τομέα, τον Νότιο και Δυτικό Τομέα της Αθήνας.

Για τη δυναμική είσοδο στη Βουλή ακροδεξιών κομμάτων, στη Χαριλάου Τρικούπη μιλούν για εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη υπογραμμίζοντας: «Το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά έδωσε σ΄ όλα τα πεδία μάχες χωρίς να χαϊδεύει αυτιά, υπενθυμίζοντας τις πρωτοβουλίες του Ευ. Βενιζέλου, της Φώφης Γεννηματά και τις πρόσφατες νομοθετικές παρεμβάσεις».

«Απόψε όλοι μαζί κάναμε ένα ακόμη βήμα στην ανοδική πορεία, που σταθερά διαγράφει το Κίνημα μας. Το ΠΑΣΟΚ δυναμώνει, ανανεώνεται και προχωρά», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ευχαριστώντας όσους το στήριξαν με τη ψήφο τους στις εκλογές.«Από αύριο το πρωί, ξεκινά ένα νέο ταξίδι για τη δημιουργία ενός ρεύματος κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας, για μια ισχυρή Ελλάδα. Την Ελλάδα της εθνικής αξιοπρέπειας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Πρωταγωνιστή στις ευρωπαϊκές εξελίξεις. Σε αυτή την πορεία θα είμαστε όλοι μαζί», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ότι «στη διπλή εκλογική αναμέτρηση αυξήσαμε την εκλογική και κοινοβουλευτική μας δύναμη κατά 50%. Σε πολλούς νομούς το ΠΑΣΟΚ αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη» ενώ τόνισε: «Ξαναπιάσαμε το νήμα της Ιστορίας και ενώνουμε τις αγωνίες, τα όνειρα και τις ελπίδες μας με τους προοδευτικούς, δημοκράτες πολίτες».