Ανασχηματισμός προ των πυλών: Νέο επιτελείο ανακοινώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο κυβερνητικό επιτελείο με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να επισπεύδει τις αποφάσεις και ο ανασχηματισμός να γίνεται άμεσα. Όλα πλέον δείχνουν πως η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει σήμερα.

Έτσι, το προγραμματισμένο για τις 11 το πρωί υπουργικό συμβούλιο δεν θα πραγματοποιηθεί και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα ανακοινώσει το μεσημέρι τη νέα κυβέρνηση.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης θα ανακοινώσει τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης στις 11:30 στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.

Ενημερώνει ο Μητσοτάκης τους… νέους υπουργούς

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη γίνει τα τηλέφωνα από πλευράς Κυριάκου Μητσοτάκη προς τα πρόσωπα που θα συμμετάσχουν στο νέο υπουργικό σχήμα.

Ως προς τις αλλαγές οι πληροφορίες αναφέρουν: Στο Υπουργείο Εσωτερικών να μετακινείται ο Θοδωρής Λιβάνιος στη θέση της Νίκης Κεραμέως, η οποία θα αναλάβει το υπουργείο Εργασίας -με υφυπουργό τον Κώστα Καραγκούνη.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν πηγές του Μαξίμου, ο Κώστας Τσιάρας φέρεται να αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ ο Τάκης Θεοδωρικάκος θα επιστρέψει στην κυβέρνηση αναλαμβάνοντας υπουργός Ανάπτυξης.

Επίσης, τα υπουργεία που φαίνεται ότι θα «αλλάξουν χέρια» είναι το υπ. Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής, Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς και το Μακεδονίας – Θράκης με τον Κώστα Γκιουλέκα να αναλαμβάνει υφυπουργός.