Αναπόφευκτες οι δεύτερες κάλπες σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis

Αναπόφευκτες φαίνονται οι δεύτερες κάλπες με βάση τα ευρήματα που καταγράφει σε δημοσκόπηση της η Metron Analysis.

Στις  5,8 μονάδες καταγράφει πλέον η Metron Analysis την διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακτά και πάλι σημαντικό προβάδισμα 17 μονάδων έναντι του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, με ποσοστά 36% έναντι 17%.  Μάλιστα, ο πρωθυπουργός προηγείται με 29%  έναντι 18% του Αλέξη Τσίπρα και στο ερώτημα ποιος μπορεί να εγγυηθεί καλύτερα τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών. 

Παράλληλα, σύμφωνα με την εκτίμηση εδρών που κάνει η εταιρεία, είναι σαφές ότι οι δεύτερες εκλογές καθίστανται αναπόφευκτες:  Η ΝΔ σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 143 έδρες και ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – ΜεΡΑ25 συγκεντρώνουν μόλις 141 έδρες.  

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ σχεδόν ένας στους τρεις ψηφοφόρους συμφωνεί με τον Νίκο Ανδρουλάκη στο «ούτε Τσίπρας, ούτε Μητσοτάκης» , ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καταγράφει μόλις ένα 6% στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία – δηλαδή χαμηλότερα από το δημοσκοπικό ποσοστό του κόμματός του. Παράλληλα, η ΝΔ ανεβαίνει και πάλι στην παράσταση νίκης – φτάνει στο 65% , με τον ΣΥΡΙΖΑ να μένει στο 21%. 

Η ΝΔ , που μετρήθηκε στο στο 26,2% στην «καθαρή» πρόθεση ψήφου, έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ και 9,4% του ΠΑΣΟΚ, έχει να προσδοκά από την «δεξαμενή» των αναποφάσιστων, αφού ο ένας στους τέσσερις που δηλώνει στην «γκρίζα ζώνη» έχει ψηφίσει το κυβερνών κόμμα στις εκλογές του 2019. Είναι χαρακτηριστικό ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είχαν ψηφίσει 6% και 6% αντίστοιχα, από τους σημερινούς αναποφάσιστους. 

Πέντε μονάδες κερδίζει η ΝΔ στην παράσταση νίκης και ανακάμπτει σε σχέση με την μέτρηση της 14ης Μαρτίου. Φτάνει στο 65% – ήταν στο 70% τον Ιανουάριο – ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μία μονάδα και καταγράφεται στο 21%.