Ανακύκλωση Χριστουγεννιάτικων Δέντρων στο Δήμο Ηρακλείου

Πρόγραμμα για την ανακύκλωση των φυσικών χριστουγεννιάτικων δέντρων εφαρμόζει και φέτος ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ώστε τα δεντράκια που έδωσαν χαρά στολίζοντας το σπίτι μέσα στις γιορτές να μην καταλήξουν στα σκουπίδια, αλλά να συνεχίζουν να αξιοποιούνται σε εναλλακτικές χρήσεις.

Όσοι λοιπόν, στόλισαν φυσικό δέντρο αυτά τα Χριστούγεννα ας μην το πετάξουν στους κάδους. Μπορούν να τηλεφωνήσουν στο 2102718952 ή να μπουν στο site του Δήμου iraklio.gr και να συμπληρώσουν την σχετική φόρμα (ενότητα Προγράμματα) ώστε να προγραμματίσουν ραντεβού παραλαβής του δέντρου τους από την Υπηρεσία Περιβάλλοντος.

Τα δέντρα που θα συγκεντρωθούν θα θρυμματιστούν και θα αξιοποιηθούν για την παραγωγή pellets, βιοκαυσίμων και λοιπών δευτερογενών υλικών.

Το φετινό πρόγραμμα ανακύκλωσης χριστουγεννιάτικων δέντρων γίνεται σε συνεργασία με το ΚΕΑΝ – Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων στο πλαίσιο του έργου «Επιταχυντής Κυκλικής Οικονομίας Δήμου Ηρακλείου: ΕΚΟΔΗ».

«Μετά τα δώρα που κάναμε στους δικούς μας μέσα στις γιορτές, ας κάνουμε και ένα δώρο στο περιβάλλον. Ας ανακυκλώσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο ώστε να συνεχίσει να προσφέρει, όπως μας πρόσφερε χαρά τις προηγούμενες ημέρες. Με έναν απλό τρόπο μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Δήμο προκειμένου μαζί να αξιοποιήσουμε ένα ακόμα εργαλείο που θα τονώσει την Ανακύκλωση στην πόλη μας, που θα κάνει το Ηράκλειο ακόμα πιο φιλικό προς τον πλανήτη», σχολιάζει ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Δημήτρης Δημητρόπουλος.