Ανακοινώθηκε η αύξηση στον κατώτατο μισθό – Άνοδος, που συμπαρασύρει τα επιδόματα

Ανακοινώθηκε το πρωί της Παρασκευής η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, ο κατώτατος μισθός με τη νέα αύξηση φτάνει τα 780 ευρώ, η οποία σε ποσοστό φθάνει το 9,4%. «Η νέα αύξηση θα συμπαρασύρει τα επιδόματα ανεργίας και όλες τις παροχές που συνδέονται με τον κατώτατο μισθό», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η κυβέρνηση προχωρά σήμερα στην τρίτη διαδοχική αύξηση του κατώτατου μισθού, κατά 9,4%. Έτσι, από την 1η Απριλίου αυτός θα φτάσει τα 780 ευρώ, από 655 ευρώ που ήταν το 2019», είπε, αρχικά, στην τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός.

Κύμα απολύσεων στις εταιρίες τεχνολογίας – Τι τρέχει με τη “fake εργασία” των κολοσσών

Υπενθύμισε ότι το 2019 ο κατώτατος μισθός ήταν στα 655 ευρώ, «κάτι που σημαίνει ότι από τότε έχουν προστεθεί τρεις επιπλέον μισθοί για 600.000 εργαζομένους».

«Δεν έχω αυταπάτες, ξέρουμε ότι οι αμοιβές είναι ακόμα χαμηλές, ενώ πιέζονται από τον εισαγόμενο πληθωρισμό. Είναι κάτι το οποίο το ακούω συνέχεια, ειδικά από τους νέους, που δύσκολα τα βγάζουν πέρα».

Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά, η αύξηση «δεν λύνει το πρόβλημα. Σίγουρα, όμως, προσφέρει μια πολύ σημαντική ανακούφιση και, κυρίως, δηλώνει την πρόθεσή μας να αναβαθμίσουμε τους μισθούς τόσο στον δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα».

Burnout: Το τεστ που δείχνει αν έχεις εργασιακό στρες