Ανακοίνωση του ΚΚΕ για το άνοιγμα της οικίας του Ιωάννη Μεταξά στην Κηφισιά

Σχόλιο για το άνοιγμα της οικίας στην Κηφισιά του δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά έδωσε στη δημοσιότητα το ΚΚΕ και συγκεκριμένα η οργάνωση Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας. Αναφέρει χαρακτηριστικά:

Η οικία του «εθνικού κυβερνήτη» -όπως τον αποκαλούν- Ιωάννη Μεταξά πρόκειται να ανοίξει για το κοινό ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου Κηφισιάς.

Αποσιωπάται το γεγονός ότι η δικτατορία της 4ης Αυγούστου μπήκε σε πόλεμο εναντίον τον ομοϊδεατών της Γερμανών και Ιταλών φασιστών, στηριζόμενη από τον αγγλικό ιμπεριαλισμό γιατί αυτό επέβαλαν τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου.

Το ”Όχι” του Μεταξά στους Ιταλούς δεν είχε καμία σχέση με το πραγματικό, ενθουσιώδες “Όχι” του ελληνικού λαού που έγραψε μία από τις ηρωικότερες σελίδες του στα βουνά της Πίνδου.

Η Δημοτική Αρχή επιχειρεί να υμνήσει έναν στυγνό φασίστα που παρέδωσε χιλιάδες πολιτικούς κρατούμενους, ανάμεσά τους και μέλη του ΚΚΕ, στη Γκεστάπο. Όσοι δεν εκτελέστηκαν, στάλθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της φρίκης στο Νταχάου, το Άουσβιτς, το Μαουτχάουζεν.

Όσο και να προσπαθούν η ιστορία δεν μπορεί να ξαναγραφτεί. Ο λαός μας δεν ξεχνά πως στον αγώνα κατά του φασισμού πρωτοστάτησε το ΕΑΜ με το ένοπλο τμήμα του τον ΕΛΑΣ των οποίων κύριο αιμοδότη αποτέλεσε το ΚΚΕ. Από την άλλη μεριά, στάθηκαν οι δοσίλογοι, οι ταγματασφαλίτες και οι μαυραγορίτες και όσοι στήριξαν το φασισμό, καταφεύγοντας πολλοί από αυτούς στο εξωτερικό μέχρι να λήξει ο πόλεμος.

Άλλωστε, μόνο τυχαίο δεν είναι ότι στη χώρα μας εορτάζεται η έναρξη του πολέμου και όχι η απελευθέρωση της χώρας μας τον Οκτώβρη του 1944, τότε που δεκάδες χιλιάδες λαού είχαν κατακλύσει το κέντρο της Αθήνας φωνάζοντας “Ζήτω ο Λαϊκός Στρατός! Ζήτω ο Στρατός της Λευτεριάς μας!” όταν περνούσαν οι ΕΛΑΣίτες από μπροστά τους.

Ακόμα, δεν γιορτάζεται η οριστική λήξη του πολέμου την 9η Μάη του 1945, τότε που ο Κόκκινος Στρατός ύψωσε την Κόκκινη Σημαία με το σφυροδρέπανο στο Ράιχσταγκ, μπήγοντάς την στην καρδιά του φασισμού.

Ο λαός όμως έχει πείρα και μπορεί να βγάλει συμπεράσματα από την 28η Οκτωβρίου και όσα γεγονότα ακολούθησαν, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά ότι μόνο ο λαός σώζει το λαό βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής.

Στις μέρες μας, οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί έχουν οξυνθεί, με πολεμικές εστίες στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή.

Σήμερα αντιτάσσουμε το δικό μας ΟΧΙ στους ομοϊδεάτες των μεταξάδων. Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας!

ΟΧΙ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ που αιματοκυλούν λαούς με την ολοένα εντεινόμενη εμπλοκή της Ελλάδας και τη χρήση στρατιωτικών βάσεων στη χώρα μας.