e-neaionia.gr

Ανάσα για τη Νέα Ιωνία -Άνοιξε (επιτέλους) το υπογειοποιημένο δίκτυο στο γήπεδο της ΑΕΚ

Τεράστια ανάσα για το κυκλοφοριακό κομφούζιο που αντιμετωπίζει καθημερινά η Νέα Ιωνία αποτελεί η σημερινή παράδοση του υπογειοποιημένου οδικού δικτύου μπροστά από το γήπεδο της ΑΕΚ.

Δείτε το σχετικό βίντεο της n.p. production από drone και από εδάφους

Γιατί άργησε η παράδοση του δρόμου στο γήπεδο της ΑΕΚ

Το έργο επρόκειτο να παραδοθεί τον Φεβρουάριο του 2021 αλλά λόγω πανδημίας είχε τεράστιες καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα οι οδοί Σμύρνης, Ρίμινι και Ελευθερίου Βενιζέλου στη Νέα Ιωνία να σηκώνουν όλο το βάρος της κυκλοφορίας από και προς την Εθνική οδό. Δεν είναι τυχαίο ότι το οδόστρωμα στους δρόμους αυτούς υποχώρησε από τις διελεύσεις βαρέων οχημάτων και καμία μέριμνα δεν έχει ληφθεί από τους αρμόδιους για την αποκατάστασή του.

Το έργο, που στραγγάλιζε για ενάμιση -επιπλέον των προθεσμιών- χρόνο την καθημερινή κίνηση στην περιοχή και αποτέλεσε αντικείμενο πολλαπλών διαμαρτυριών, σήμερα δόθηκε επιτέλους σε χρήση.

Η εικόνα στη συμβολή των οδών Ρίμινι και Ελευθερίου Βενιζέλου στη Νέα Ιωνία είναι ενδεικτική
Η εικόνα καθίζησης στη συμβολή των οδών Ρίμινι και Ελ. Βενιζέλου (Άγαλμα Μητέρας) στη Νέα Ιωνία είναι ενδεικτική

Ο νευραλγικής σημασίας υπογειοποιημένος δρόμος που περνά μπροστά από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, θα διευκολύνει την κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή και τη σύνδεση της με την Λεωφόρο Δεκελείας και την Εθνική οδό.

Νέα Ιωνία: Χωρίς μέριμνα το κατεστραμμένο οδικό δίκτυο, λόγω της παράκαμψης

Ο δρόμος παραδόθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (19/9) σε κυκλοφορία, ανοίγοντας το υπογειοποιημένο τμήμα της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας –Nέας Χαλκηδόνας.

Στη σχετική της ανακοίνωση η Περιφέρεια Αττικής, αναφέρει ότι πρόκειται για ένα οδικό έργο νευραλγικής σημασίας, που θα διευκολύνει την κυκλοφορία και την ασφαλή διέλευση των οχημάτων στην περιοχή αλλά και τη λειτουργία του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.

Το έργο ωστόσο, προκάλεσε τεράστια επιβάρυνση σε δρόμους της Νέας Ιωνίας, που δεν είχαν υποδομή για τέτοιο όγκο κυκλοφορίας και βάρος οχημάτων. Τόσο η Περιφέρεια Αττικής όσο και ο Δήμος Νέας Ιωνίας ή έστω η διοίκηση της αγαπημένης ομάδας των Μικρασιατών προσφύγων και όχι μόνο, δεν έχουν δυστυχώς ακόμη ανακοινώσει μέτρα για αποκατάσταση των ζημιών στο κομμάτι του οδικού δικτύου της Νέας Ιωνίας, που εξυπηρέτησε τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής.