Ανάρπαστα τα ακίνητα σε Νέα Ιωνία και Γαλάτσι – Ο μέσος χρόνος πώλησης

Ανάρπαστα γίνονται τα ακίνητα στη Νέα Ιωνία και το Γαλάτσι, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που δημοσίευσε ο spitogatos.gr

Άνοδος κατά 13% καταγράφηκε στην Αττική με τις περισσότερες αναζητήσεις να εντοπίζονται σε νότια, κεντρική και βόρεια Αθήνα, ενώ γενικότερα αυξημένες κατά 16% ήταν οι εγχώριες αναζητήσεις για οικιστικά ακίνητα προς πώληση το 2023 σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ανάρπαστα τα ακίνητα σε Νέα Ιωνία και Γαλάτσι - Ο μέσος χρόνος πώλησης

Ανάλογα με την περιοχή αλλά και την κατηγορία του οικιστικού ακινήτου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της πλατφόρμας του με βάση τον μέσο χρόνο παραμονής των αγγελιών στην πλατφόρμα – από τη στιγμή της ανάρτησης έως και την απομάκρυνσή τους – η δυναμική διαφοροποιείται. Μεσοσταθμικά ξεκινούν από χρονικό διάστημα 5,7 μηνών και φτάνουν έως και τους 7,7 μήνες.

Όσον αφορά στις επιμέρους περιοχές της Αττικής, σε Γαλάτσι με 4,9 μήνες, Νέα Ιωνία, Βύρωνα, Γλυκά Νερά, με 5,1 μήνες, Καισαριανή με 5,2 μήνες και Γουδί με 5,3 μήνες, παρατηρήθηκε η πιο γρήγορη απορρόφηση οικιστικών ακινήτων προς πώληση.

Στις παραπάνω περιοχές το μεγαλύτερο μερίδιο σχετικά με την προσφορά, είχαν τα διαμερίσματα, σε ποσοστό 78% κατά μέσο όρο. Διαφορετική εικόνα είχαν μόνα τα Γλυκά Νερά, με τα διαμερίσματα να καταλαμβάνουν το 47% της προσφοράς, τις μεζονέτες το 28% και τις μονοκατοικίες το 17%.

Ανάρπαστα τα ακίνητα σε Νέα Ιωνία και Γαλάτσι

Από την άλλη πλευρά, οι μονοκατοικίες είχαν το μεγαλύτερο μέσο χρόνο παραμονής στην αγορά, με βάση τις αναρτημένες αγγελίες. Στο κέντρο της Αθήνας, τα Βόρεια Προάστια και υπόλοιπο Αττικής, ξεπερνούσε τους 8 μήνες κατά μέσο όρο ενώ στον Πειραιά και τα προάστιά του, χρειάζονταν 6,7 και 6,6 μήνες αντίστοιχα. Παράλληλα, η ανατολική Αθήνα ξεχωρίζει για τον χαμηλότερο μέσο χρόνο στην αγορά στην κατηγορία των στούντιο, με περίπου 4 μήνες παραμονής, αλλά και μικρό ποσοστό προσφοράς.