Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία: Ζήτημα ουσίας να ξεκαθαριστούν οι λόγοι παραίτησης Καναβού

Καθαρές εξηγήσεις για τους λόγους παραίτησης του μέχρι πρότινος αντιδημάρχου Οικονομικών στη Νέα Ιωνία Μιλτιάδη Καναβού ζητά η παράταξη “αλλαγή για τη Νέα Ιωνία”.

Σε ανακοίνωσή της καλεί τόσο τον ίδιο τον παραιτηθέντα όσο και τον Δήμαρχο Παναγιώτη Μανούρη να βάλουν τέλος στη φημολογία που υφέρπει στην πόλη και να εξηγήσουν με σαφήνεια τους λόγους της παραίτησης του πρώτου τη τάξει αντιδημάρχου της νέας Δημοτικής Αρχής.

Το πλήρες κείμενο αναφέρει:

“Δεν πρόλαβαν να περάσουν παρά 3 μήνες από την στιγμή που ο κ. Μανούρης ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου Νέας Ιωνίας και ήδη υποβλήθηκε στις 22/3/2024, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Δήμαρχος επίσημα σήμερα 26/3/2024, η παραίτηση του Αντιδημάρχου Οικονομικών, Αναπληρωτή Δημάρχου και Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής, κ. Μίλτου Καναβού.

Ο κ. Μίλτος Καναβός ήταν 18 χρόνια συνεργάτης και συνοδοιπόρος με τον νυν Δήμαρχο και μάλιστα πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του Οκτώβρη του 2023 , που συνέβαλε τα μέγιστα στη νίκη του κ. Μανούρη. Ο κ.Καναβος είναι ένας αυτοδιοικητικός με μακρά διαδρομή και επίσης ένας άνθρωπος που δεν έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα όσον αφορά την ακεραιότητά και την επάρκεια του στη διοίκηση.

Υπό αυτό το πρίσμα και επειδή ως «αλλαγή για τη Νέα Ιωνία», με μόνο γνώμονα τη βελτίωση της ζωής των πολιτών και της εικόνας της πόλης, είχαμε σκοπό να υπερψηφίζουμε όσες προτάσεις της πλειοψηφίας θεωρούμε ότι κινούνται σε σωστή κατεύθυνση, ζητάμε από τον ίδιο τον κ. Μίλτο Καναβό να τοποθετηθεί δημόσια και, χωρίς περιστροφές, να γνωστοποιήσει τους λόγους της παραίτησής του.

Είναι ζήτημα ουσίας και δημοκρατίας να ξεκαθαριστεί το πώς και το γιατί της παραίτησης του κ. Καναβού καθώς στην πόλη σέρνονται πάρα πολλές φήμες, όπου μεταξύ άλλων γίνεται λόγος για απαιτήσεις από την πλευρά του κ. Μανουρή για υπογραφή εκ μέρους του κ. Καναβού έτοιμων , από τρίτους , αποφάσεων οικονομικού περιεχομένου.

Εμείς ως «αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» δεν υιοθετούμε αυτές τις φήμες αλλά ζητάμε, χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες, ξεκάθαρη τοποθέτηση.

Η θέση και η συνολική παρουσία του κ.Καναβού στα κοινά της πόλης μας το απαιτεί.

Καθαρές απαντήσεις οφείλει να δώσει και ο ίδιος ο κ. Μανούρης.

Η πρόφαση «για προσωπικούς λόγους» δεν μπορεί να είναι η απάντηση για να δικαιολογηθεί η παραίτηση του πρώτου τη τάξει Αντιδημάρχου, όπως είναι ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, μόλις 2,5 μήνες μετά την τοποθέτηση του.

Αν ο κ. Μανούρης δεν απαντήσει τότε οι δηλώσεις του περί δημόσιας ενημέρωσης για όλα και διαφάνειας σε όλα θα αποδειχθούν αδειανά πουκάμισα”.