ΑΕΚ: Το Opap Arena μπήκε στη λίστα με τα καλύτερα γήπεδα του κόσμου σε κατηγορία “4”

Η OPAP Arena έγινε το τρίτο γήπεδο της Ελλάδας που πιστοποιήθηκε με τέσσερα αστέρια από την UEFA και μπήκε στην παγκόσμια ελίτ των γηπέδων.

Η χθεσινή μέρα ήταν αρκετά σημαντική για την ΑΕΚ, καθώς η OPAP Arena το νέο της σπίτι στη Νέα Φιλαδέλφεια πιστοποιήθηκε από την UEFA ως γήπεδο τεσσάρων αστέρων.

Αυτό ήταν το δεύτερο παράσημο που έλαβε το νέο γήπεδο της Ένωσης, καθώς τον περασμένο Μάρτιο η OPAP Arena ψηφίστηκε ως το καλύτερο γήπεδο για το 2022, παίρνοντας το βραβείο Stadium of The Year 2022.

Αυτό σημαίνει ότι η Ένωση θα μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες και των τριών ευρωπαϊκών διοργανώσεων, αλλά και αγώνων των εθνικών ομάδων. Παράλληλα έχει οριστεί ως η έδρα του τελικού του Conference League για τη σεζόν 2023/24.

Η OPAP Arena είναι το τρίτο γήπεδο που είναι κατηγορίας “4” στην Ελλάδα. Μέχρι πρότινος ήταν σε αυτή τη λίστα το ΟΑΚΑ (το οποίο έχει φιλοξενήσει τέσσερις ευρωπαϊκούς τελικούς με πιο πρόσφατο τον τελικό του Champions League) και το Γεώργιος Καραϊσκάκης, στο οποίο θα διεξαχθεί ο τελικός του φετινού ευρωπαϊκού σούπερ καπ.