ΑΕΚ – Μπράιτον 0-1 – Η χαμένη ευκαιρία εντός έδρας στο Opap Arena

Η ΑΕΚ το πάλεψε, έφτιαξε μπόλικες φάσεις αλλά για ένα ακόμη παιχνίδι δεν τις εκμεταλλεύτηκε και γνώρισε την εντός έδρας ήττα με 1-0 από την Μπράιτον για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα πολιόρκησε τους Άγγλους στο πρώτο μέρος -όπου είχε και δοκάρι στο 44′ με τον Τσούμπερ- και ενώ έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Γκατσίνοβιτς στο 52′, βρέθηκε πίσω στο σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα στο 55′ με πέναλτι (του Σιμάνσκι), το 6ο που δέχεται στη φετινή διοργάνωση (και τρίτο που βάζει εναντίον της ο Ζοάο Πέδρο). Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 65′ έμεινε με δέκα λόγω δεύτερης κίτρινης του Γκατσίνοβιτς σε ανύποπτη φάση (αυστηρή η πρώτη που δέχτηκε στο 27′). Παρόλα αυτά, η ΑΕΚ ήταν ανώτερη και με παίκτη λιγότερο. Ωστόσο, παρά και την κατάθεση ψυχής που έκανε στο φινάλε, με τη βοήθεια και του κόσμου της που δημιούργησε καυτή ατμόσφαιρα, δεν κατάφερε να πάρει κάτι από το ματς.

Έτσι, έμεινε στους τέσσερις βαθμούς και εκτός συνέχειας στο Europa League, διατηρώντας όμως το «πάνω χέρι» για την 3η θέση που δίνει εισιτήριο για το Europa Conference League εφόσον δεν νικήσει σε λίγη ώρα ο ουραγός Άγιαξ (2β.) στη Μασσαλία.