e-neaionia

Αγιασμός Υδάτων και Θεοφάνεια σε Νέα Ιωνία και Φιλαδέλφεια (φωτορεπορτάζ)

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τον εορτασμό των Φώτων, τον Αγιασμό και την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού σε Νέα Ιωνία και Νέα Φιλαδέλφεια, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας.

Με τη δέουσα λαμπρότητα και την αυστηρή τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων εορτάσθηκε η μεγάλη Εορτή των Θεοφανείων στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος.

Την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2021, ημέρα των Φώτων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στον Όρθρο της εορτής και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Αναστασίας Φαρμακολυτρίας Περισσού, στη Νέα Ιωνία. Ακολούθως, προεξήρχε της Ακολουθίας του Μεγάλου Αγιασμού, η οποία τελέσθηκε στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην έννοια της εορτής και τους συμβολισμούς της για τη μεγάλη δωρεά που λαμβάνει ο άνθρωπος.

Αμέσως μετά έγινε η τελετή Αγιασμού των Υδατών, που παραδοσιακά για την ευρύτερη περιοχή και τους κατοίκους της, λαμβάνει χώρα στη λίμνη της Νέας Φιλαδέλφειας.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε περιμμετρικά της λίμνης και παρακολούθησε την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και τον καθαγιασμό των υδάτων.

Στην τελετή συμμετείχαν κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας Ιωάννης Βούρος και μέλη του Δ.Σ. του Δήμου καθώς και πλήθους πιστών.

Η καλοκαιρία ευννόησε τη συμμετοχή του κόσμου στην τελετή ενώ οκτώ τολμηροί κολυμβητές έπεσαν στη λίμνη για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό, με γρηγορότερο τελικά ένα νεαρό αγόρι, που συγκέντρωσε επευφημίες και ευλογίες

.