Αγία Παρασκευή: Νέα ακίνητα αποκτά ο Δήμος για να μεταφέρει το αμαξοστάσιο

Στην Αγία Παρασκευή, ομόφωνα εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο η πρόταση της δημοτικής αρχής για απευθείας αγορά 2 ακινήτων στην περιοχή της γέφυρας του Σταυρού

Γ. Μυλωνάκης: « Στέλνουμε ένα ενθαρρυντικό μήνυμα στην κοινωνία πως σε κρίσιμα ζητήματα για την πόλη, μπορούμε να προχωρήσουμε όλοι μαζί»

Με τη συναίνεση όλων των παρατάξεων υπερψηφίστηκε κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η πρόταση της δημοτικής αρχής για απευθείας αγορά 2 ακινήτων στην περιοχή της γέφυρας του Σταυρού, προκειμένου να μετεγκατασταθεί εκεί το αμαξοστάσιο του Δήμου Αγ. Παρασκευής, κατόπιν και σχετικής εισήγησης του Δημάρχου Γιάννη Μυλωνάκη.

Αναλυτικά το σκεπτικό της πρότασης ανέπτυξε ο Αντιδήμαρχος Αξιοποίησης και Διαχείρισης Δημοτικής Περιουσίας Σωτήρης Παπαμιχαήλ.

Ειδικότερα σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, εγκρίθηκε η αγορά 2 ακινήτων, που βρίσκονται στο εκτός σχεδίου οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τη Λεωφόρο  Μεσογείων αριθμοί 534-556, την Περιφερειακή Υμηττού, την οδό Τρικάλων και την οδό Ηλιακοπούλου, προκειμένου να καλυφθούν μόνιμα και οριστικά οι ανάγκες του αμαξοστασίου του Δήμου. Επισημαίνεται πως μετά από παρέμβαση του Δημάρχου, με στόχο την οικονομική διευκόλυνση του Δήμου, το κόστος αγοράς των 2 ακινήτων θα καλυφθεί σε διάστημα 2 χρόνων.

Πρόκειται για μία απόφαση που δρομολογεί μία βιώσιμη λύση στο ζήτημα της μετεγκατάστασης του αμαξοστασίου και μάλιστα σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή με δεδομένο ότι λόγω λήξης της σύμβασης μετά από 12 χρόνια, ο Δήμος απειλείται με έξωση από τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, εξαιτίας αγωγής που έχει επιδοθεί στο Δήμο, από τους νυν μισθωτές από τις Νοεμβρίου 2023 και η οποία εκδικάζεται την 29η Φεβρουαρίου 2024.