Αγία Παρασκευή: “Απείλησαν πάλι το παιδί μου” λέει ο πατέρας του 14χρονου

Στην αποκάλυψη ότι άγνωστο άτομο κάλεσε τον γιο του χθες το βράδυ και τον απείλησε προχώρησε ο πατέρας του 14χρονου παιδιού που δέχθηκε άγρια επίθεση στις 2 Ιανουαρίου από τρεις ανηλίκους στην Αγία Παρασκευή.

Παρόλο που το τριήμερο του αυτόφωρου πέρασε, η Αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε καμία σύλληψη για το περιστατικό βίας, με τους δράστες και τους γονείς τους να παραμένουν άφαντοι. Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN, ωστόσο, ο εισαγγελέας ανηλίκων έχει ενημερωθεί από την ΕΛ.ΑΣ. για το συμβάν και αναμένονται τις επόμενες ώρες εξελίξεις.

«Εγώ πιστεύω ότι πρωτίστως η οικογένεια πρέπει να δίνει την πρέπουσα σημασία στα παιδιά όταν μεγαλώνουν και να τους βάζει όρια ώστε να γίνουν σωστοί άνθρωποι και μέλη της κοινωνίας», σημείωσε ο πατέρας στο OPEN αναφερόμενος στα περιστατικά βίας ανηλίκων που έχουν πάρει το τελευταίο διάστημα μεγάλες διαστάσεις. «Όταν μία οικογένεια δεν είναι σε θέση να παρέχει αυτές τις κατευθύνσεις στα παιδιά, τότε είναι χρέος της πολιτείας και όλων μας να συνεισφέρουμε είτε μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών, είτε μέσω ειδικών για να μην καταλήγουν τα παιδιά να κάνουν πράγματα, όπως αυτά που έκαναν στο παιδί μου », πρόσθεσε.

«Δεν έχω οργή για αυτά τα παιδιά»
Μάλιστα, έκανε σαφές ότι δεν έχει οργή για τα παιδιά που έστησαν ενέδρα στον γιο του, και στη συνέχεια του έβγαλαν τα παπούτσια, τον ανάγκασαν να τους ακολουθεί ξυπόλητος και να γονατίσει όσο τον βιντεοσκοπούσαν και τον απειλούσαν.

«Έχω μία απέραντη λύπη, τόσο για αυτό που συνέβη στο δικό μου το παιδί που ουσιαστικά του άλλαξε τη ζωή, όσο και για τα παιδιά που έκαναν αυτά τα απαίσια πράγματα. Δυστυχώς, πολύ φοβάμαι, ότι θα συνεχίσουν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα, μέχρι να καταφέρουμε να βρούμε τη φόρμουλα που πρέπει να κάνουμε ως γονείς για να μην φτάνουν τα παιδιά στην παραβατικότητα και τις εγκληματικές πράξεις», επεσήμανε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις απειλές που δέχθηκε μετά τη δημοσιοποίηση του συμβάντος.

Η νέα απειλή στο παιδί
Στη συνέχεια ο πατέρας αποκάλυψε ότι το βράδυ του Σαββάτου και παρά τον σάλο που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες γύρω από το θέμα, άτομο κάλεσε με απόκρυψη τον γιο του και τον απείλησε πάλι. Όπως ξεκαθάρισε ο πατέρας, το παιδί δεν αναγνώρισε τη φωνή του ατόμου που τον κάλεσε, ενώ η κλήση διήρκεσε 47 δευτερόλεπτα, μέχρι που ο γιος έκλεισε το τηλέφωνο.

«Το παιδί δεν είναι σε καλή κατάσταση. Δεν πιστεύω ότι αυτοί (που κακοποίησαν το παιδί) είναι μία συμμορία των τριών ατόμων. Με απείλησαν ότι θα έρθουν 50 άτομα και θα με πυροβολήσουν με μία μπερέτα. Δεν πιστεύω ότι το έλεγαν από τη φαντασία τους. Πρέπει αν δει η Αστυνομία πόσα άτομα εμπλέκονται σε αυτή τη συμμορία», ενώ έκανε λόγο για ευκατάστατες οικογένειες.