“Έφυγε” ξαφνικά ο Σάσα Ζιβούλοβιτς, ο προπονητής Χάντμπολ του ΟΦΝΙ

Σε ηλικία μόλις 51 ετών έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα, προδομένος από την καρδιά του, ο Σάσα Ζιβούλοβιτς, ο Ολυμπιονίκης προπονητής Χάντμπολ του ΟΦΝΙ, που μόλις την περασμένη Κυριακή οδήγησε την γυναικεία ομάδα στην κατάκτηση του Κυπέλλου.

Συγκλονισμένη η Νέα Ιωνία και η ομάδα του, που τόσο αγάπησε και τόσα της πρόσφερε, τον αποχαιρετούν με οδύνη και θλίψη.

Συλλυπητήριο μήνυμα εξέδωσε η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος που αναφέρει τα εξής:

Μήνυμα της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδας για τον Σάσα

“Μεγάλη προσωπικότητα του αθλήματος, σπουδαίος άνθρωπος, πρότυπο αθλητή, χαρισματικός προπονητής, άριστος επαγγελματίας και οικογενειάρχης, ο αγάπησε και αγαπήθηκε πολύ από την Ελλάδα και τους Έλληνες, παρότι δεν γεννήθηκε εδώ.

Έλαβε την ελληνική υπηκοότητα το 2004 και αγωνίστηκε με την Εθνική Ανδρών τόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, όσο και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2005, συμβάλλοντας στην κατάκτηση των δύο 6ων θέσεων”.

Ο Αθλητισμός αποχαιρετά τον Σάσα Ζιβούλοβιτς
Ο Αθλητισμός αποχαιρετά τον Σάσα Ζιβούλοβιτς

Ο Σάσα τίμησε τα ελληνικά χρώματα και σεβάστηκε το Εθνόσημο από το πρώτο έως το τελευταίο του παιχνίδι.

Πέρασαν μόλις λίγα εικοσιτετράωρα από την Κυριακή το απόγευμα, όταν οδήγησε την Νέα Ιωνία στην κατάκτηση του 6ου Κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών της ιστορίας της, στο 19ο Final Four της Ηγουμενίτσας. Αυτός ήταν ο 5ος του τίτλος ως προπονητής, όλοι με τη Νέα Ιωνία, είχαν προηγηθεί δύο πρωταθλήματα και άλλα δύο κύπελλα Ελλάδος.

Ποιος ήταν ο Σάσα Ζιβούλοβιτς

Ο Σάσα Ζιβούλοβιτς γεννήθηκε στις 14 Απριλίου 1972 στο Ζάγιετσαρ της Σερβίας και το 1998 πήρε τη μεγάλη απόφαση να έρθει στην Ελλάδα, αφήνοντας τη Μεταλοπλάστικα. «Με βοήθησε πολύ η Ελλάδα. Αν γυρνούσα το χρόνο πίσω, πάλι την ίδια διαδρομή θα έκανα», είχε δηλώσει ο ίδιος σε συνέντευξη του το 2010.

Το μυαλό του, η ευστροφία του, η αθλητική του στόφα, του έδωσαν τη φήμη, ενός από τους κορυφαίους πλέι μέικερ που πέρασαν ποτέ από τα ελληνικά γήπεδα του χάντμπολ.

Η Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδας αποχαιρετά τον Σέρβο Ολυμπιονίκη
Η Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδας αποχαιρετά τον Σέρβο Ολυμπιονίκη

Αγωνίστηκε 2 χρόνια στον Πανελλήνιο και 10 χρόνια στον Δούκα, κατακτώντας ως αθλητής 3 πρωταθλήματα (ΠΓΣ 1999, Δούκας 2001, 2008) και 2 Κύπελλα Ελλάδος (ΠΓΣ 1999, Δούκας 2008).

Τον Ιούνιο του 2010 μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό στον υπερακάνθιο αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση σε ηλικία 38 ετών, ενώ ήδη από την προηγούμενη χρονιά είχε ξεκινήσει την προπονητική του καριέρα στα ηλικιακά του Δούκα.

Το καλοκαίρι του 2016 ανέλαβε τη Νέα Ιωνία και την οδήγησε σε δύο νταμπλ (2017, 2018) έως το 2019. Επέστρεψε το 2020 και με μία ανανεωμένη ομάδα την οδήγησε στο Κύπελλο Ελλάδος, τον πρώτο τίτλο της ομάδας μετά από 5 χρόνια.

Μόλις την περασμένη Κυριακή ο Σάσα Ζιβούλοβιτς ανέβασε την ομάδα γυναικών Χάντμπολ του ΟΦΝΙ στην κορυφή του Κυπέλλου
Μόλις την περασμένη Κυριακή ο Σάσα Ζιβούλοβιτς ανέβασε την ομάδα γυναικών Χάντμπολ του ΟΦΝΙ στην κορυφή του Κυπέλλου

Το κενό που αφήνει ο Σάσα Ζιβούλοβιτς στο ελληνικό χάντμπολ είναι δυσαναπλήρωτο.

Οι σκέψεις όλων μας είναι με την οικογένεια του, την γυναίκα του Σελένα και τον γιο του Ούρους Ζιβούλοτς

Συγκλονιστικός αποχωρισμός από τον ΟΦΝΙ

Στο πένθος βύθισε τον ΟΦΝΙ η είδηση του θανάτου, του αγαπημένου του προπονητή. Στο συγκλονιστικό μήνυμα του ο Όμιλος Φιλάθλων Νέας Ιωνίας αναφέρει:

Μας άφησε σήμερα για την γειτονιά των αγγέλων ο αγαπημένος προπονητής της ομάδας μας Σάσα Ζιβούλοβιτς. Δεν υπάρχουν λόγια για τον αναπάντεχο χαμό του ανθρώπου μας. Μεγάλη θλίψη..

Προπονητής και συνεργάτης του συλλόγου αλλά πρωτίστως φίλος και αγαπημένος όλων μας.

Πέρα από τις αθλητικές διακρίσεις και επιτυχίες, την οργάνωση των τμημάτων και την στήριξη του στους αθλητές, θετική σκέψη στα δύσκολα, το χιούμορ του, η ενέργεια, η οργανωτικότητα και η χαρά, ήταν όσα πρόσφερε στο σύλλογο όλα τα χρόνια και του είμαστε ευγνώμων για όλα αυτά.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.
Ευχόμαστε στη σύζυγο και στον γιο του κουράγιο και υπομονή.

Καλό ταξίδι Σάσα!

Η αθλητική σου οικογένεια!!