Έφτασε ο καύσωνας Κλέων – Ποιες πόλεις θα “βράσουν” τις επόμενες μέρες (πίνακες)

Ο καύσωνας Κλέων ξεκινά από σήμερα να πλήττει την Ελλάδα.

Τον τρόπο με τον οποίο θα αυξάνεται καθημερινά η θερμοκρασία μέχρι το τέλος της εβδομάδας, εξαιτίας του επερχόμενου καύσωνα, παρουσιάζει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

Ο μετεωρολόγος εξηγεί ότι από την Τετάρτη 12 Ιουλίου εισερχόμαστε σε μια μακρά περίοδο πολύ υψηλών θερμοκρασιών, καθώς τα νεότερα στοιχεία επιμένουν ότι, μπορεί από τη Δευτέρα και έπειτα να υποχωρεί ελαφρώς ο υδράργυρος, ωστόσο πιθανότατα και η επόμενη εβδομάδα θα είναι θερμή.

Ο Γιάννης Καλλιάνος παρουσιάζει τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία σε ό,τι αφορά στις ελάχιστες και τις μέγιστες θερμοκρασίες που θα σημειωθούν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, με τις θερμότερες ημέρες να είναι η Παρασκευή (14/7), το Σάββατο (15/7) και η Κυριακή (16/7).
Η πορεία των θερμοκρασιών μέχρι και την Κυριακή 16/7/23 σε έξι πόλεις της Ελλάδας:

Έφτασε ο καύσωνας Κλέων - Ποιες πόλεις θα "βράσουν" τις επόμενες μέρες (πίνακες)

Καλλιάνος: Ο καύσωνας μπορεί να κρατήσει 9 ημέρες -«Τα δεδομένα άλλαξαν προς το χειρότερο»
Υπενθυμίζεται ότι ο μετεωρολόγος του Mega ανέφερε ότι το κύμα καύσωνα με το όνομα «Κλέων» που θα πλήξει τη χώρα τις επόμενες ημέρες αναμένεται να είναι ισχυρότερο από το αναμενόμενο.

Χαρακτηριστικά, ο Γιάννης Καλλιάνος ανέφερε ότι το βράδυ της Δευτέρας (10/7) «άλλαξαν τα δεδομένα προς το χειρότερο. Πάμε για έναν δύσκολο, ισχυρό καύσωνα, ο οποίος θα περάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας, με κορύφωση πια όχι την Παρασκευή, αλλά την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή».

Ακόμη, έκανε λόγο για ένα ιδιαίτερα θερμό τριήμερο, με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν τους 41-43 βαθμούς Κελσίου, ενώ τοπικά μπορεί να φτάσουν τους 44-45 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: iefimerida.gr