Έρχεται το Threads: H νέα εφαρμογή της Meta κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη

To Threads είναι η νέα εφαρμογή της Μeta. Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ επιθυμούσε εδώ και καιρό να εκτοπίσει το Twitter, από κυρίαρχο μέσο για διεξαγωγή δημόσιας συζήτησης στο διαδίκτυο.

Τη Δευτέρα, η εταιρεία του, η Meta, η οποία κατέχει το Facebook, το Instagram και το WhatsApp, ανακοίνωσε μία νέα εφαρμογή που στοχεύει να αποτελέσει το «θάνατο» του Twitter.

Threads μέσω Instagram

H εφαρμογή, που ονομάζεται Threads και συνδέεται με το Instagram, εμφανίστηκε στο κατάστημα ηλεκτρονικών εφαρμογών της Apple. Οι χρήστες το «κατεβάζουν» την Πέμπτη, που θα κυκλοφορήσει, όπως αναφέρει η «The New York Times».

Φαίνεται να μοιάζει σε αρκετά σημεία με το Twitter, με έμφαση στις δημόσιες συζητήσεις, με τους χρήστες να έχουν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν άτομα που ήδη ακολουθούν στο Instagram.

Η κίνηση του Ζούκερμπεργκ έρχεται σε μία χρονική στιγμή όπου ο Έλον Μασκ επέβαλε περιορισμούς στον αριθμό των αναρτήσεων (tweets) που μπορούν να διαβάζουν οι χρήστες. Το γεγονός προκάλεσε προβλήματα στη χρήση της πλατφόρμας και απογοήτευσε την πλειοψηφία των χρηστών.

Πάντως, και άλλες πλατφόρμες προσπάθησαν στο παρελθόν να κεφαλαιοποιήσουν τις αδυναμίες του Twitter, όπως το Tumblr, το Nostr, το Spill, το Mastodon and το Bluesky, αλλά δεν διέθεταν το εκτόπισμα της Meta (πάνω από 3 δις χρήστες).