Έρχεται το “έξυπνο” δαχτυλίδι – Το νέο wearable που ετοιμάζει η Apple

Μετά τα έξυπνα ρολόγια που μετρούν και καταγράφουν ζωτικές λειτουργίες του κατόχου τους τώρα έρχεται το “έξυπνο” δαχτυλίδι: ένα wearable με σένσορες που θα κάνει παρόμοιες καταγραφές.

Πρόκειται για δαχτυλίδια που μοιάζουν με… βέρες τα οποία θα καταγράφουν ιατρικού χαρακτήρα δεδομένα αλλά και θα παρέχουν υπηρεσίες όπως πληρωμές ή αγορές. Διάφορες νεοφυείς εταιρείες έχουν σχεδιάσει τέτοιου είδους δαχτυλίδια ενώ από τους τεχνολογικούς κολοσσούς εκείνη που έχει ανακοινώσει ότι θα ρίξει εντός του 2024 στην αγορά ένα τέτοιο δαχτυλίδι είναι η Samsung.

Η Apple ετοιμάζεται να μπει δυναμικά σε αυτή την αγορά παρουσιάζοντας πολύ σύντομα τη δική της πρόταση. Η Apple έχει καταθέσει στην αρμόδια υπηρεσία των ΗΠΑ την πατέντα της για ένα τέτοιο δαχτυλίδι που θα διαθέτει οθόνη αφής χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό τι δυνατότητες θα έχει.

Έρχεται το "έξυπνο" δαχτυλίδι - Το νέο wearable  που ετοιμάζει η Apple
Το δαχτυλίδι της Apple στην αίτηση πατέντας που κατέθεσε η εταιρεία. πηγή φωτό (USPTO/Apple)

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το δαχτυλίδι θα συνδέεται με όλο το οικοσύστημα της Apple δηλαδή τους υπολογιστές της, τα κινητά της τηλέφωνα, την streaming τηλεοπτική της πλατφόρμα, το σύστημα εικονικής πραγματικότητας, το σύστημα καταγραφής δεδομένων Fitness και το σύστημα πληρωμών Apple Pay.