Έρχεται η κακοκαιρία “Μπάρμπαρα” – Προβλέψεις για τη Νέα Ιωνία

Χιόνια φέρνει η “Μπάρμπαρα” στη Νέα Ιωνία

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού στη Νέα Ιωνία το Σαββατοκύριακο με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν χιόνια στα Βόρεια προάστια, στο κέντρο των Αθηνών αλλά ακόμη και στις παραθαλάσσιες περιοχές του Λεκανοπεδίου.

Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, με αναφορές στον τρόπο που επηρεάσει τις επόμενες ώρες τη χώρα μας η κακοκαιρία Μπάρμπαρα, που έρχεται από τη βόρεια Ευρώπη.

Περίπου ένα χρόνο μετά την περσινή κακοκαιρία “Ελπίς” που σκέπασε με χιόνι ολόκληρη την Αττική και προκάλεσε σωρεία προβλημάτων στην καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων, έρχεται για το 2023 το πρώτο δυνατό κύμα ψύχους στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των Μετεωρολόγων το πρωινό της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η χιονόπτωση στα Βόρεια προάστια των Αθηνών και το μεσημέρι περίπου το φαινόμενο θα επεκταθεί σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Απότομη βουτιά θα κάνει ο υδράργυρος και στη Νέα Ιωνία την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου
Απότομη βουτιά θα κάνει ο υδράργυρος και στη Νέα Ιωνία την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου

Μάλιστα, οι Μετεωρολόγοι προβλέπουν πως θα υπάρξουν έντονες χιονοκαταιγίδες κατά τόπους, που δεν αποκλείεται να ντύσουν το λεκανοπέδιο της Αττικής πρόσκαιρα στα λευκά.
Στη Νέα Ιωνία από τους 10 βαθμούς Κελσίου, που έδειξε ο υδράργυρος το μεσημέρι της Παρασκευής 3 Φεβρουαρίου, η πρόβλεψη αναφέρει 2-3 βαθμούς Κελσίου την Κυριακή και μηδενικές ή αρνητικές θερμοκρασίες το ξημέρωμα της Δευτέρας.

Επιπλέον, από την Κυριακή θα πνέουν θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ στα πελάγη, οι οποίοι από το απόγευμα της Κυριακής στο Ιόνιο και από την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου στο Αιγαίο, σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Οι προβλέψεις αναφέρουν ότι το δύσκολο διάστημα της κακοκαιρίας “Μπάρμπαρα” θα είναι τα δύο πρώτα 24ωρα ενώ από την Τρίτη θα διατηρηθεί το δριμύ ψύχος, χωρίς όμως να συνεχίζονται οι χιονοστρώσεις και οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη.