Έρευνα για τη δολοφονία μετανάστη στον Περισσό ζητούν ΚΚΕ και παράταξη “Εκτός Σχεδίου”

Να διαλευκανθεί άμεσα η δολοφονία του μετανάστη, που βρέθηκε νεκρός κοντά στον σταθμό ΗΣΑΠ στον Περισσό, πριν από λίγες ημέρες, ζητούν Κ.Ο. Νέας Ιωνίας του ΚΚΕ και η αριστερή ριζοσπαστική κίνηση Εκτός Σχεδίου.

Ακολουθούν οι ανακοινώσεις του ΚΚΕ και των Εκτός Σχεδίου:

Κομματικές Οργανώσεις Νέας Ιωνίας του ΚΚΕ: Πλήρης και άμεση διαλεύκανση

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στους συναδέλφους και σε όλους τους οικείους του Σιράζ Σαφτάρ, μετανάστη εργάτη, που βρέθηκε δολοφονημένος στον σταθμό ΗΣΑΠ στον Περισσό πριν από λίγες μέρες.

Μεγάλα ερωτηματικά προκαλεί ο τρόπος με τον οποίο προήλθε ο θάνατος του, καθώς και για τα κίνητρα των δραστών.

Απαιτούμε την πλήρη και άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης, να συλληφθούν και να τιμωρηθούν οι δράστες.

Άλλη μια δολοφονική επίθεση μετανάστη  στη γειτονιά μας!

Η δολοφονία με πολλές μαχαιριές του 23χρονου Σιράζ Σαφτάρ, μετανάστη εργάτη από το Πακιστάν, το Σάββατο τα ξημερώματα ενώ πήγαινε να εργαστεί στη λαϊκή του Περισσού, γεννά πολλά ερωτηματικά για τα κίνητρα των δολοφόνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δέχτηκε επίθεση από ομάδα ατόμων, ενώ είναι γεγονός πως το τελευταίο διάστημα -ιδιαίτερα μετά τις εκλογές-  πληθαίνουν τέτοια περιστατικά στην ευρύτερη περιοχή, με αρκετούς  μετανάστες να  δέχονται  επιθέσεις από φασιστοειδή της Χ.Α., αλλά και διάφορων νεοναζιστικών μορφωμάτων που δρουν οργανωμένα στην ευρύτερη περιοχή.

Μάλιστα, πιο πρόσφατα υπήρξε μαχαίρωμα μετανάστη στον Κόκκινο Μύλο, και επιθέσεις των φασιστών της ΠΡΟΠΑΤΡΙΑ σε βάρος μελών της ΚΝΕ και της ΚΕΕΡΦΑ.

Η συγκεκριμένη πρακτική ανέσυρε τις τραυματικές μνήμες από τη δολοφονική επίθεση του Λουκμάν,  ενώ την ίδια στιγμή αποδεικνύεται πως ο αγώνας για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, νομιμοποίηση και αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων των μεταναστών συνανθρώπων μας παραμένει αδικαίωτος.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει υπάρξει κάποια ενημέρωση από την αστυνομία, παρά το γεγονός ότι στην περιοχή υπάρχουν τέσσερις κάμερες, φανερώνοντας την πλήρη αδιαφορία τόσο της κυβέρνησης, όσο και των τοπικών αρχών

Οι δολοφονικές επιθέσεις των φασιστών στοχεύουν στους αδύναμους, τους φτωχούς, τους μετανάστες, αλλά και σε όποιον αγωνίζεται ενάντια στο κεφάλαιο και στην πολιτική κυβέρνησης ΕΕ-ΔΝΤ. Γι’ αυτό ο αγώνας ενάντια στην απειλή του φασισμού πρέπει να είναι διαρκής και καθημερινός στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές μας.

Ως Εκτός Σχεδίου θα είμαστε μαζί με κάθε συναγωνιστή και κάθε συλλογικότητα που θα αγωνίζεται μέχρι να τσακιστεί κάθε είδους φασισμός και κάθε πολιτική που γεννά τον φασισμό, θα συνεχίσουμε έμπρακτα την προσπάθειά μας για τη συλλογική αγωνιστική οργάνωση των εργαζομένων και του λαού, για ψωμί-δουλειά–ειρήνη.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους συγγενείς και φίλους του Σιζάρ Σαφτάρ και απαιτούμε την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Καλούμε τον λαό της Νέας Ιωνίας,  καθένας/μια από εμάς όλοι οι κάτοικοι να είμαστε σε επαγρύπνηση! Για να εντοπίσουμε, να σταματήσουμε, να διώξουμε τους φασίστες από την περιοχή μας, από τα σχολεία και τις γειτονιές μας. Να μιλάμε, να διαδίδουμε τη ζωντανή προσφυγική ιστορία του τόπου μας!

Καλούμε σωματεία, συλλογικότητες, συναγωνιστές/τριες της περιοχής και κάθε κάτοικο στον αναγκαίο αγώνα ενάντια στους φασίστες.

Για να ξεριζώσουμε το σκοτάδι του φασισμού και του εθνικισμού από την περιοχή μας!

Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία