Έλληνες Youtubers: Η πιο επιδραστική “φυλή” του διαδικτύου

Το YouTube είναι το δεύτερο μεγαλύτερο website στον κόσμο μετά τη Google. Πάνω από 2,5 εκατομμύρια χρήστες το επισκέπτονται κάθε μήνα και περισσότερα από 500 βίντεο ανεβαίνουν καθημερινά στην πλατφόρμα.

Έξι δημοφιλή κανάλια του Youtube

Στην Ελλάδα, πάνω από 6 εκατομμύρια άνθρωποι είναι εγγεγραμμένοι στο YouTube και περισσότερες από 300 ώρες βίντεο ανεβαίνουν κάθε εβδομάδα. 

Έλληνες Youtubers: Η πιο επιδραστική "φυλή" του διαδικτύου και τα κανάλια της

Σ’ αυτό το Μέσο Κοινωνικής δικτύωσης υπάρχει μία ανερχόμενη και άκρως επιδραστική “φυλή” που φτιάχνει τα δικά της κανάλια και καθημερινά επηρεάζει χιλιάδες ανθρώπους. Ας δούμε ποιοι είναι οι κυρίαρχοι εκπρόσωποί της: 

Mary Sinatsaki – Μαίρη Συνατσάκη 

Η Μαίρη Συνατσάκη έχει αποδείξει πόσο πολυτάλαντο και πολυμήχανο μυαλό διαθέτει. 282.000 άνθρωποι ακολουθούν το κανάλι της και συχνά μαθαίνουν πράγματα “out of the box”. Συνεντεύξεις με ανθρώπους που η τηλεόραση αγνοούσε (το βίντεο με την Τζεφ Μοντάνα), βίντεο που μιλούσε για white privilege, ρατσισμό (το «Είμαι γκέι, είμαι αλβανίδα, είμαι πρόσφυγας»), bystander intervention και άλλες έννοιες, που μέχρι τότε αγνοούσαμε. 

Evelina Nikoliza – Εβελίνα Νικόλιζα

Ένα ξεκάθαρα ανθρώπινο και προσιτό κανάλι, που ξεκίνησε το 2017. Από τότε μέχρι σήμερα, το ακολουθούν πάνω 150 χιλιάδες άνθρωποι, με την πλειονότητα αυτών να ορκίζεται πως η Εβελίνα Νικόλιζα είναι ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στο Ελληνικό YouTube. Στο κανάλι της θα βρεις καθημερινά, «σπιτίσια» vlogs αλλά και βιντεάκια που μοιράζεται με τον κόσμο της ό,τι την απασχολεί, την προβληματίζει, τη συγκινεί και την εκνευρίζει. 

imikriollandeza – Δανάη Γεωργαντά 

Ήταν από τις πρώτες που ασχολήθηκαν με το ελληνικό YouTube όταν οι περισσότεροι από εμάς το χρησιμοποιούσαμε μόνο για να ακούμε μουσική και να βλέπουμε αστεία βιντεάκια. Από το 2013 μέχρι και σήμερα, η Δανάη, έχει συνεχή παρουσία στο YouTube.

Μέσα από το κανάλι της θα μάθεις και θα δεις πολλά για τον κόσμο της μόδας και του beauty, καθημερινά αλλά και πολλά ταξιδιωτικά vlogs. Σήμερα, η imikriollandeza μετρά πάνω από 326 χιλιάδες subscribers και αν είσαι ένας από τους λίγους που δεν την ακολουθεί, να το κάνεις σήμερα. 

Fosbloque – Φωτεινή Αριστακεσιάν

Ξεκίνησε το 2015 και σήμερα μετρά πάνω από 192 χιλιάδες subscribers. Ξεκίνησε με fashion και beauty περιεχόμενο – γιατί αυτή ήταν η τάση στο ελληνικό YouTube τότε – σήμερα, όμως, ασχολείται με πολλά ακόμη θέματα. 

Μέσα από το κανάλι της, μπορείς να βρεις vlogs με κομμάτια από την καθημερινότητά της, στιγμές από τα ταξίδια της αλλά και βιντεάκια όπου μιλά για το πώς είναι να μεγαλώνεις ως αλλοδαπός στην Ελλάδα.  

Fipster – Φίλιππος Ιωάννου 

Ο Φίλιππος είναι ένας …ώριμος 26χρονος, επαγγελματίας των social media. Έχει σπουδάσει ψυχολογία στην Αγγλία, δουλεύει εδώ και χρόνια ως Social Media Manager σε διάφορες εκπομπές («Καλοκαίρι Μαζί», «Καλό Μεσημεράκι», «Χαμογέλα και πάλι»). Επίσης, έχει ένα από τα μεγαλύτερα κανάλια στο Ελληνικό YouTube, που μετρά ήδη πάνω από 203 χιλιάδες subscribers.  

Μέσα από το κανάλι του Φίλιππου θα γνωρίσεις καταρχάς τη χαρά. Θα γνωρίσεις, όμως, και το «Θάρρος ή Αλήθεια», το segment όπου έχει περάσει σχεδόν όλη η ελληνική σόουμπιζ, το «Αχ, Βαχ», που ο κόσμος μοιράζεται τα ερωτικά του προβλήματα και τις ανησυχίες του. Εκτός αυτού,  θα δεις vlogs με κάποιους από τους αγαπημένους σου Έλληνες YouTubers.

ZoePreTv – Zoe Pre

Η Zoe Pre είναι ένας από τους πιο αυθεντικούς ανθρώπους του ελληνικού YouTube και δε φοβάται να μιλήσει, να υπερασπιστεί και να εξομολογηθεί. Μπήκε στον κόσμο του YouTube το 2016 και από τότε μέχρι σήμερα, έχει περισσότερους από 142 χιλιάδες subscribers

Πριν από 2μιση χρόνια, ξεκίνησε το «Κρίμα» της, ένα από τα πρώτα vidcast – video podcasts – και είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορεί να βρει κανείς στο Ελληνικό YouTube σήμερα. Από το «Κρίμα» πέρασαν κατά καιρούς κάποιοι από τους σημαντικότερους Έλληνες δημιουργούς – από τον Γιώργο Καπουτζίδη και τον Φοίβο Δεληβοριά μέχρι τον Samalbatros και την Marseaux. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: