Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για το φιάσκο με το χώρο της ΕΡΙΟΤΕΚ ζητά η ΛΑ.ΣΥ.

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για το φιάσκο με τον χώρο της ΕΡΙΟΤΕΚ στη Νέα Ιωνία ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Με έγγραφο της «Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής», γίνεται γνωστό στον Δήμο Νέας Ιωνίας ότι αποδέχεται την προσφυγή των επιχειρηματιών της οικογένειας Μήτση σε σχέση με το οικόπεδο της “ΕΡΙΟΤΕΚ” στον Περισσό, ενώ απορρίπτουν τις αιτιάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Με λίγα λόγια ο χώρος αποχαρακτηρίζεται και ο σκοπός είναι να δοθεί στην οικογένεια Μήτση για τα δικά της επιχειρηματικά σχέδια.

Η “Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Ιωνίας” είχε καταγγείλει τη Δημοτική Αρχή για τις τεράστιες ευθύνες και την απαράδεκτη, την εγκληματική ολιγωρία που επέδειξε γι’ αυτό το θέμα. Ταυτόχρονα, είχε καταγγείλει όλες τις δημοτικές αρχές των τελευταίων 20 χρόνων, γιατί δεν έκαναν τίποτα για να σιγουρευτεί ο χώρος, να εξασφαλιστούν οι οικονομικοί πόροι και να ξεκινήσουν οι εργασίες ανέγερσης σχολείων που τόσο έχει ανάγκη η νεολαία της περιοχής μας.

Οι δημοτικές αρχές, που έχουν αλλεπάλληλα στηριχτεί από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, είναι υπόλογες απέναντι στον λαό της Ν. Ιωνίας. Δεν τους «ξέφυγε» απλώς κάτι. Το κύριο θέμα είναι πως στην κατεύθυνσή τους δεν έχουν τις λαϊκές ανάγκες, αλλά να παραχωρούν τους ελάχιστους εναπομείναντες χώρους σε επιχειρηματίες για να χτίζουν αυτοί εμπορικά και άλλα μεγαθήρια και να βγάζουν τεράστια κέρδη.

Όλα αυτά είναι τελείως ξένα με τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας της Ν. Ιωνίας. Με την ανάγκη για μόρφωση, για ασφαλή και σύγχρονα κτίρια, για άθληση, για πολιτιστική δημιουργία.

Η “Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Ιωνίας” καλεί τον λαό του δήμου μας σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα. Καλεί όλους τους μαζικούς φορείς, ειδικά την Ένωση και τους συλλόγους γονέων, τους συλλόγους εκπαιδευτικών, τα συμβούλια των μαθητών, να μην επιτρέψουν μια τέτοια εξέλιξη.

Την ΕΡΙΟΤΕΚ θα τη σώσει ο λαός και όχι οι δημοτικές αρχές που είναι ευθυγραμμισμένες με τις επιθυμίες των επιχειρηματιών!

Η “Λαϊκή Συσπείρωση”, όπως άλλωστε έκανε από την πρώτη στιγμή όταν ανακινήθηκε το θέμα, θα δώσει όλες τις δυνάμεις της για να γίνει η “ΕΡΙΟΤΕΚ” χώρος για τα παιδιά μας και όχι για να βγάζουν ασύλληπτα κέρδη οι βιομήχανοι. Σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανένας άνθρωπος του λαού.

Απαιτούμε να πραγματοποιηθεί άμεσα Δημοτικό Συμβούλιο με αυτό το θέμα.