Χιονόνερο στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας – Χιoνόστρωση σε Υμηττό, Πεντέλη και Πάρνηθα

Χιονόνερο ρίχνει από το μεσημέρι της Δευτέρας στα Βόρεια προάστια της Αθήνας ενώ πυκνή χιονόστρωση υπάρχει ήδη σε Πεντέλη, Πάρνηθα και Υμηττό.

Την ονομασία Avgi έλαβε η κακοκαιρία που βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα μας, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, που επικαιροποίησε η ΕΜΥ, με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Ειδικότερα, το νέο δελτίο αναφέρει πως οι υψηλές πιέσεις στα βορειοδυτικά Βαλκάνια που συνοδεύεται με τις χαμηλές πιέσεις στην ανατολική Μεσόγειο προκαλούν θυελλώδεις άνεμους με περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας το επόμενο διήμερο και τοπικά ισχυρές βροχοπτώσεις στα νοτιότερα τμήματα.

Το σύστημα της εν λόγω κακοκαιρίας έχει λάβει την ονομασία «AVGI» από την ομάδα της EUMETNET για τη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Ήδη στην Αττική χιόνια υπάρχουν στην Πάρνηθα, την Πεντέλη και τον Υμηττό ενώ η αστυνομία προχώρησε σε διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθας και στη Λεωφόρο Φυλής.

Α. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν:

Αττική: Σήμερα Δευτέρα (29-01-24) σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές κυρίως στα βόρεια και από τις βραδινές ώρες και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 300-400m). Τα φαινόμενα θα ενταθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (30-01-24) και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως στις ανατολικές, βόρειες και δυτικές περιοχές. Από τη νύχτα τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

  • Εικόνα από τη Λίμνη Μπελέτση στην Ιπποκράτειο Πολιτεία