Ονομάζεται Zealandia -ή Te Riu-a-Māui στη γλώσσα των Μαορί- με το 95% περίπου να βρίσκεται κάτω από τον ωκεανό. Η πιο αναγνωρίσιμη χερσαία μάζα της ηπείρου είναι η χώρα της Νέας Ζηλανδίας.
Η Zealandia ανακαλύφθηκε τελικά το 2017, αλλά χρειάστηκαν άλλα πέντε χρόνια για να χαρτογραφηθεί πλήρως το σύνολο αυτής της ηπείρου των 4,9 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων από ερευνητές στη Νέα Ζηλανδία.
Το 1820 ένα ρωσικό πλοίο γεμάτο ναύτες και, παραδόξως, πιγκουίνους -που προορίζονταν για το δείπνο των ανδρών- εντόπισε στον ορίζοντα μια πανύψηλη ακτή πάγου. Αυτή ήταν η πρώτη παρατήρηση της παγοκρηπίδας Fimbul και σηματοδότησε την επίσημη ανακάλυψη μιας νέας ηπείρου: της Ανταρκτικής. Επίσης, εδραίωσε τη σύγχρονη ιδέα, που υποστηρίζεται από τους περισσότερους χάρτες σε όλο τον αγγλόφωνο κόσμο, ότι υπάρχουν επτά μεγάλες ξηρές μάζες.
Σήμερα, οι μαθητές, οι εξερευνητές και οι πολιτικοί αποδέχονται γενικά την τακτοποιημένη διαίρεση του εδάφους του κόσμου σε αυτές τις απλές μονάδες, οι οποίες περιλαμβάνουν την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική, τη Βόρεια Αμερική, τη Νότια Αμερική, την Αυστραλία και την Ανταρκτική.