Ευρηματικότητα, σύγχρονη γευστική αντίληψη, πάντρεμα γεύσεων και υψηλή αισθητική παρουσίασης είχαν τα πιάτα σε κάθε εστιατόριο που βραβεύτηκε στην τελετή για τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2021, που έγινε χθες στη Θεσσαλονίκη. Μεγάλος νικητής των βραβείων ήταν ο σεφ που τα τελευταία χρόνια δεν παύει να μας εκπλήσσει ευχάριστα με τις ανεξάντλητες γευστικές του προτάσεις: ο Λευτέρης Λαζάρου και το εστιατόριό του το Varoulko Seaside.
Κατά τη διάρκεια της σχετικής εκδήλωσης αναδείχτηκαν οι ελληνικές γαστρονομικές δημιουργίες όχι μόνο μέσα από τις βραβεύσεις στα καλύτερα εστιατόρια της χρονιάς αλλά και μέσα από τα θεατρικά κείμενα της τελετής που είχαν ως concept τα ιστορικότερα και επιδραστικότερα πιάτα ελληνικής κουζίνας των τελευταίων 30 χρόνων.
Κατά τη διάρκεια της τελετής απονεμήθηκαν συνολικά 49 βραβεία γαστρονομίας σε εστιατόρια όλης της Ελλάδας, από την Κρήτη και την Κω έως το Αμύνταιο και τη Σαμοθράκη.
Μετά τις απονομές και το χειροκρότημα για τους νικητές, οι προσκεκλημένοι απόλαυσαν ένα εξαιρετικό δείπνο με τίτλο “Φυσιοκρατία“, το οποίο έφερε την υπογραφή δύο νέων και διακεκριμένων Ελλήνων σεφ, του Θάνου Φέσκου και του Γιώργου Παπαζαχαρία.
Δείτε όλα τα βραβεία που απονεμήθηκαν πατώντας πάνω στον υπερσύνδεσμο